diumenge, 15 de juny del 2014

Àrea de Lleure Santa Creu d'Olorda, Barcelona, Barcelonès

Àrea de pícnic força gran al mitg del Parc Natural de la Serra de Collserola i que pertany al municipi de Barcelona. S'hi arriba per la carretera que va de Vallvidrera a Molins de Rei, s'ha d'estar atent perquè l'accés és en una corba. Les taules estan molt velles, amb alguna exepció.

Fins al maig del 2018 va ser l'únic espai gratuit amb barbacoes del Parc Natural de Collserola, però ja NO hi ha barbacoes. Així que al novembre del 2019 hi hem tornat a estar per poder actualitzar l'entrada, de fet nomès ha canviat la part superior.

https://parcs.diba.cat/web/l-informatiu/-/collserola-jornada-de-debat-sobre-la-dinamitzacio-del-patrimoni-construit-a-collsero-1 

Al final de l'entrada deixaré les fotos antigues.

Està dividida en 2 espais:

1- Àrea superior: consta de 10 taules de fusta,  i una mica d'espai per jugar; aquesta part és accessible amb cadira de rodes. Des d'aquí es veu el mar, té bones vistes, però al matí té el sol de cara i no es veu bé.








2- Àrea inferior: Consta de 11 taules de fusta, s'hi baixa per unes escales.










 Fotos del 2014:























Té una amplia zona d'aparcament, que acostuma a estar força plena perquè és punt de partida d'excursions. A l'altre costat de l'aparcament hi ha l'església de la Santa Creu d'Olorda amb un bar molt agradable i una gran explanada per jugar.












Situació:


Accés: venint de Vallvidrera és la desviació de l'esquerra.

Què visitar?

Parc Natural de la Serralada de Collserola:


Barcelona

19 comentaris:

  1. Molt bon reportage Marta un lloc mes per poder gaudir una abraçada !!

    ResponElimina
  2. Quin blog méd xulo! Una pregunta...i de gossos? En podem portar a aquests picnics?
    Moltes gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Miriam,
      Moltes gràcies!
      Pel què fa als gossos crec que en general si el porteu lligat no tindreu problemes, davant del dubte pots trucar a l'Ajuntament corresponent. Nosaltres fotografiem tots els cartells que trobem a les zones de pícnic, pel què si a l'entrada de la zona que t'interessi no surt cap cartell que ho especifiqui és què en principi si es pot. Sap greu no poder ajudar més.
      Fins aviat,

      Elimina
    2. Perdona, quan dic entrada em refereixo a l'entrada del bloc, a l'article de la zona de pícnic.

      Elimina
    3. Hola! Estuvimos hoy y el sitio muy chulo. Lástima la gente mal educada que no respeta a nada ni nadie. En cuanto a lo de los perros vimos alguno por allí sin atar, no se si es lo permitido pero lo vimos así. Lamentablemente para nosotros fue muy desagradable, fue un tío con un pitbul que meaba y cagaga por cualquier lado, incluso meo nuestra mesa y todo el tiempo encima nuestr a pesar que le decíamos al dueño ni caso e incluso se reía. Me gustan los perros pero no que me falten el respeto.

      Elimina
    4. Hola, Madre mía qué horror! Es una vergüenza la mala educación de la gente... Qué manera de estropearos la comida. En teoría los perros deben estar atados, es de lógica, pero viendo el comportamiento de esta persona está claro que el civismo y la educación no forman parte de él.

      Elimina
  3. Hola Marta! moltes gràcies molt útil :) He vist a alguns llocs que s'ha de pagar. o per exemple d'altres que no pots portar la llenya o el carbo propis, sinó que s'ha de comprar al bar del costat. Entenc que aquí res d'això no? podem anar un dia d'improvisats amb tot comprat i llestos? perquè hi voliem anar aquesta setmana sense reserves ni res..
    moltíssimes gràcies!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Júlia,
      Moltes gràcies.
      Quan nosaltres hi vam ser, ara fa 2 anys, la zona de pícnic era 100% gratuïta i no tenia cap vinculació amb el bar- restaurant que hi ha. Ningú ens ha explicat que hagi canviat, així que si, nomès hi heu d'anar i portar-vos vosaltres les coses, perquè tampoc us ho vendrà ningú. Espero que us agradi i ho passeu bé.Us recomano que hi aneu ben aviat, perquè aquesta zona de pícnic té moltes visites al bloc.
      Salutacions,

      Elimina
    2. Hola Marta!
      Quan dius "ben aviat", a quina hora et refereixes?
      Merci!

      Elimina
    3. Hola!
      No sé dir-te una hora que et pugui assegurar que trobis lloc, jo no hi vaig des del 2014 però et puc dir que nomès aquesta setmana aquesta entrada del bloc ha rebut més de 100 visites, avui 19 visites... Naturalment no hi anirà tothom que l'ha mirat, però si voleu barbacoa jo hi aniria cap a les 10; però no me'n faig responsable si després tampoc trobes barbacoa lliure a aquesta hora o si està tot buit; et dic el que faria jo si hi volgués anar.
      Que vagi bé!

      Elimina
  4. Hola! ¿Las barbacoas ya están para usar? O hay que llevar la parrilla (las rejas)? Muchísimas gracias!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cuando yo estuve en 2014 si las había como puedes ver en las fotos; casi 3 años después no sé como estarán ni puedo saberlo. Quizás si contactas con el Parque Natural de Collserola puedan informarte de como están ahora.
      Un saludo,

      Elimina
  5. Hola! gràcies pel teu blog. Tinc un dubte molt important, necessito saber amb urgènci si hi ha cap zona maca prop de Barcelona on poder fer picnic protegits de la pluja, resulta que fem un picnic sorpresa una bona colla i just plourà, tenim un bon disgust i no sabem què fer.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Perquè no m'envies un mail a vadepicnic@gmail.com i diga'm com d'aprop de Barcelona a de ser i de quanta gent estem parlant? Entenc que amb barbacoa, oi?Perquè a prop de Bcn no és fàcil. Vaig pensant idees, però passa'm el mail, no vull omplir això d'enllaços o missatges que no tenen a veure amb aquesta entrada.

      Elimina
    2. Com que no sé quan veuràs el missatge i jo demà no podré conectar-me fins al migdia, et passo les 2 opcions que se m'han acudit:
      - Celler 3 Tombs a l'Avinyonet (Penedès), no és maco però les taules estan sota cobert, és una solució. S'ha de fer reserva, hi va molta gent. No el tinc al bloc, el trobaràs per internet.
      -Àrea d'esplai Torrent de l'Escaiola, a Matadepera. Si plou molt no estareu molt tapats, però si nomès és una mica si. Està en plena natura. http://somdepicnic.blogspot.com.es/2013/12/area-desplai-del-torrent-de-lescaiola.html

      Elimina
    3. Mira, aquest està a Collserola, no hi hem estat mai, però l'he vist al passar per davant. Sembpre hi ha molta gent. Et passo la web: http://www.fontlesplanes.com/ca/merenderos-barcelona.html

      Elimina
  6. Me gusta este sitio , también hay una mina o cantera para ver , no esta activa y se llama del osells , hay mucha paz y en silencio se oyen sus cantos.
    Como puedo ver otros lugares vuestros ?
    Gracias

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, la mejor manera de ver otros sitios del bloc es en el mapa. Encontraras los enlaces al clicar en las marcas del mapa. Gracias por el mensaje. Te paso el enlace al mapa: https://somdepicnic.blogspot.com/p/mapa-zones-de-picnic.html

      Elimina