dimecres, 23 de setembre del 2020

Àrea de pícnic Estació de la Via Verda Arnes / Lledó i àrea de bany del riu Algars, Arnes, Terra Alta

 Tìpica àrea de pícnic de les estacions de la Via Verda de la Val de Zafán, en aquest cas compartida entre Arnes (Terra Alta) i Lledó (Matarranya) però en terres de la Terra Alta, està a les afores d'Arnes tocant a la frontera entre les dues comarques i les dues comunitats autònomes. Les fotos són d'un diumenge de mitjans d'agost al migdia.


Consta de 4 taules de fusta a plena solana, 3 estan dintre d'un espai  tancat, la quarta està allunyada en un racó de l'aparcament.  És una llàstima que no hi hagi cap arbre per donar ombra, perqè a l'estiu en aquesta zona fa molta, molta calor; de fet quan hi vam ser hi havia una familia dinant però sentats a terra sota un arbre, totalment comprensible. És un espai recomanable, però fora de l'estiu.





Al costat hi ha una petita àrea de jocs que entretindrà als menuts de la casa, però també a ple sol.





L'espai és molt gran, té un aparcament també molt gran i varis edificis antics que estan en runes, com a moltes de les estacions d'aquesta Via Verda. No hi ha banys.





 Com us he comentat es un punt fronterer entre Catalunya-Aragó, (Tarragona-Teruel i Terra Alta-Matarranya) i a més és compartit, hi trobareu els cartells informatius de la Terra Alta i del Matarranya.








A uns 300 o 400 metres passa el riu Algars, riu magnífics ric en gorgs  i assuts. Doncs precisament sota el pont per on la Via Verda creua el riu hi ha l'Assut que és una àrea de bany habitual i que està molt bé. Just a sota l'assut es forma un gorg molt xulo, no en sé el nom. Nosaltres ens vam banyar en aquesta part que hi havia una mica menys de gent, nomès s'ha de vigilar una estructura metàlica, però com que es veu  perquè sobresurt és pot vorejar bé. 












Situació:


Coordenades de GPS:  40°56'36.54"N    0°16'34.74"E

Accés: A la carretera T-333, entre Arnes i Horta de Sant Joan, trobareu una desviació a Lledó en el costat oposat dels Ports, l'heu de pendre. Seguiu endavant fins que trobareu una desviació cap a la Via Verda.

Un cop a l'estació de la Vía Verda per anar a l'àrea de bany caminant ho teniu a sota marcat en blau. Si voleu anar a l'àrea de bany directament doncs agafeu la mateixa desviació cap a Lledó i seguiu endavant fins que després de passar per sota el pont de la Via Verda veureu 2 aparcaments a banda i banda de la carretera, ja hi sereu, nomès falta baixar fins al riu.

Què visitar?

Arnes: és un petit poble ben bonic amb un edifici de l'Ajuntament espectacular, és renaixentista. A més té un munt de natura espectacular per veure a l'entorn. 

Toll del Molí

Toll de la Presó

http://www.arnes.altanet.org

Al bloc hi ha una altra àrea de pícnic d'Arnes:

Font del Sigro 

 

Terra Alta: Us recomano descobrir aquesta comarca que ofereix natura exhuberant, pobles preciosos, és terra de vi, d'oli i vestigis de la Batalla de l'Ebre.

Vistes des de la Cota 705 a la Serra de Pàndols (Pinell de Brai)
                                                            http://terra-alta.org/
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada