dimecres, 28 de març del 2018

Àrees de pícnic del Parc del Francolí, Tarragona, Tarragonès

Molt bones àrees de pícnic en un parc fabulós de més de 12 hectàres; està a la ribera dreta del riu Francolí a la ciutat de Tarragona. Les fotos són del diumenge passat al matí.. Prepareu-vos perquè l'entrada serà llarga, crec que mai he tingut tantes fotos per possar en una sola entrada...
El parc disposa d'un total de 25 taules de fusta ubicades en 2 àrees de pícnic:

- Àrea A:  està a l'extrem sud del parc, consta de 13 taules en un espai habilitat exclusivament pel pícnic. No hi ha gaires ombres, és lúnic handicap. Hi ha taules quadrades amb 4 bancs i les habituals rectangulars. Amb alguna excepció l'espai espai de les taules està força net i cuidat, però malhauradament encara hi ha gent que no s'agafa en serio cuidar els epais i recollir la propia brossa.














Àrea B: consta de 12 taules, en aquesta ocasió estan un pel més disperses i no és un espai específic pel pícnic. Hi ha 7 taules en un espai verd al costat del passeig d'una de les entrades al parc i 5 taules més en un espai de sorra a l'altre costat del passeig (davant de les altres 7).












El parc com us he dit és molt gran, però a més és allargat, així que per anar de punta a punta hi ha una bona estona. Queda dividit en 2 pel carrer Joan Miró. Nosaltres vam entrar pel mig, però us faré la descripció des de l'extrem sud on hi ha l'àrea de pícnic A i aniré pujant.



Just després de l'àrea de pícnic A i límitant amb l'espai d'aquesta hi ha un quiosc-bar, però no està vinculat a l'àrea de pícnic que és gratuita.




Àrea de jocs infantils: primera de les vàries àrees de jocs. En aquest cas es traca d'un gran vaixell d'activitats on els menuts gaudiran perquè dóna molt de si. També hi trobareu un tobogan i un aparcament per bicicletes. Com a tot el parc hi ha un munt de bancs.







Trobareu un espai obert on hi ha 1 taula de ping pong i a l'altre extrem una escalinata que està marcat com a escenari o auditori.

El següent espai el comparteixen la 2ª àrea de jocs infantils i una porteria per jugar a pilota.





Fins aquí la part sud del parc, Llavors heu de creuar el carrer Joan Miró.
 A l'entrar a la part nord del parc ho feu per on hi ha les taules de l'àrea de pícnic B, com veieu a sota nomès entrar estan a l'esquerra i una mica més endavant també a la dreta.
Al costat de les taules que estan a la dreta hi ha el 3a àrea de jocs infantils. En aquest cas en forma de castell.




Després trobareu un gran descampat amb una gran escalinata que és un altre auditori/escenari.



A dalt de l'escalinata del auditori/escenari hi ha una mena de font de varis pisos i també un espai elevat amb bancs la mar de maco.




A l'esquerra d'aquest espai elevat hi ha la 4ª àrea de jocs infantils que inclou una tirolina, nosaltres la vam veure tot pujant a la font, i nomès teniu fotos des d'aquí.


A la dreta de l'espai elevat comença una zona de passeig amb diferents camins i bonics racons, entre ells la 5ª àrea de jocs infantils i 4 pistes de petanca. Aquí hi vam trobar una caseta de banys,  té un sistema curiós de botons per entrar-hi però o no funcionaven o estàven tancats.













El parc s'eixampla a la part final i hi trobareu:

A l'esquerra un circuit de salut.


A la dreta un circuit de trial.




Un pipí can o àrea per a gossos.


Hi ha 2 Skate parcs, un per principiants i un per "experts".








Aquí al final també hi trobareu una taula de ping pong.
I per acabar hi ha una pista de futbol i una de bàsquet.



Si us ha semblat un parc complet, aquí encara no s'acaba, perquè al llarg de tot el parc hi ha un carril bici a més de diversos aparcaments per bicis.
Però encara hi ha més, seguint tot el parc pel costat del riu però elevat respecte el parc i el riu hi ha un camí per fer footing, passejar, etc amb les vistes al riu Francolí i al Parc. Al llarg del parc hi ha diversos accéssos a aquest camí eleavt.Us posso algunes fotos del passeig i del parc vist des d'aquí dalt.









I algunes des de l'extrem nord del parc.








Situació:
 Accés: Si veniu per l'A-7 heu d'agafar la sortida 1160 a Constantí i anar direcció Tarragona. Us posso el plano de sota amb el camí marcat, així crec que és més gràfic.
Quan hagueu creuat el riu ja tindreu el parc a costat i costat. Pode aparcar pels voltants. Hi ha 2 aparcaments en algún accés del parc, però són de pagament.

Al bloc hi ha 3 àrees de pícnic més de Tarragona:




Què visitar?

Tarragona:

Tarragonès:
Castell d'Altafulla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada