dissabte, 16 de setembre del 2017

Àrea de pícnic dels Ponts del Rei o del Moro, Deltebre, Baix Ebre

Petita àrea de pícnic de pas a la carretera T-340, no acostumo a fer àrees de pícnic de carretera a no ser que tinguin algún punt d'interés, com en aquest cas. Està al terme municipal de Deltebre, però està a mig camí entre aquesta població i Riumar. Les fotos són de mitjans de març.
Nomès té 1 taula i sense ombra; entre que està a la carretera i no tenir ombra fa que encara la vegi més un espai per estirar les cames i visitar els arcs que donen nom a l'espai. Hi ha una font que a l'època de calor agrairan els que hi arribin en bici.


Hi ha aparcament per les bicis, el carril bici passa per davant d'aquest espai. Recordeu que es pot recorrer en bici quasi tot el Parc Natural del Delta de l'Ebre.
Els ponts que donen nom a l'espai, coneguts per Ponts del Rei o del Moro, són uns arcs que fan la funció de resclosa, es van construir el segle passat. Nosaltres nomès en vam veure un, l'altre no sabem on és o no el vam saber reconèixer. És un construcció molt maca que sembla més antiga del que és. A l'espai hi trobareu un cartell informatiu.Situació:

Accés: Està en el punt quilomètric 15 de la carretera T-340 que com us he dit uneix Deltebre amb Riumar; nomès heu de seguir les indicacions cap a Riumar. Aquí les carreteres semblen fetes amb un regla, aneu tirant endavant fins que just abans del quilómetre 15 trobareu un indicador petit de punt d'interès que està uns 200 metres abans de l'àrea de pícnic.
El cartellet de la càmara fotogràfica us indica que esteu a punt d'arribar-hi
Trobareu l'àrea de pícnic i el pont a la dreta.
Hi ha un ampli espai per deixar el cotxe. A la foto del Google Earth es veuen 2 taules, però quan hi vam ser nomès n'hi havia 1.

Què visitar?

Parc Natural del Delta de l'Ebre: més endavant trobareu la desviació per anar a Riumar o a la desembocadura del Delta on podreu pendre un vaixell per recorrer aquest últim tram del riuO fer una excursioneta des del port fins a Riumar passant pel mirador del Muntell de les Verges  que forma part del camí de Sant Jaume i que surt l llibre que us vaig recomanar Catalunya: 50 excursions als seus rius.


Baix Ebre:
Castell Sant Jordi d'Alfama, l'Ametlla de Mar


2 comentaris:

  1. Bon reportatge Marta, el lloc un xic massa assoleiat crec, però en temps de fresca be que s'agraeix una mica de sol. una abraçada i salut.

    ResponElimina