diumenge, 22 de novembre del 2015

Zona de pícnic Font de Gàver, Gàver, Segarra

Seguint la recomanació del Jesús Gonzàlez Tantinyà hem anat a aquest zona de pícnic de Gàver,al terme municipal d'Estaràs. Està als peus del poble de Gàver, és de fàcil accés, al final us explico com arribar.
Consta de 3 taules de fusta. Les taules tenen la peculiaritat de tenir una mena de banc on poder deixar les bosses, nevera, etc.






La gràcia d'aquesta zona de pícnic és que està al naixement del riu Sió, aquest riu surt del subsòl i hi han construit un entorn força bonic. Trobareu un planell explicatiu a les escales que baixen al naixement.






A l'explanada de les taules hi ha la font de Gàver sota una porxada, espai per jugar i bancs. He de dir que el handicap de la zona de pícnic és una cort de porcs que hi ha molt a prop, i avui es sentia força l'olor; però amb l'estona t'acostumes una mica.







El poble de Gàver es veu des de la zona de pícnic i a l'inrevés.



El què no hi ha és molt lloc per aparcar. Però hi trobareu informació de la Ruta dels Castells del Sió.






Situació:
 Accés: si veniu per la LV-1005 des de Sant Guim de Freixenet passareu per Sant Domí, la desviació a Castell de Santa Maria i llavors trobareu l'accés a la dreta a  un poble que no està anunciat, és Gàver; no entreu, seguiu endavant.

 Al cap d'uns 300 o 400 metres veureu una desviació a l'esquerra, l'heu de pendre.

Heu d'agafar la carretera de l'esquerra deixant la casa enrera; al cap de pocs metres veureu la zona de pícnci a l'esquerra.



Què visitar?

Gàver:


Ruta dels Castells del Sió: al llarg del recorregut del riu Sió es van construir moltes fortaleses després de la reconquesta als àrabs al S XI.
Castell de Ratera

Montfalcó Murallat: no us el perdeu, és una joia de vila closa, realment bonica. Imprescindible.





La Segarra:

6 comentaris:

  1. Un lloc fantastic sobretot be axis per sobre Montfalco aquests llocs amurallats tenen el seu encant molt bon reportage Marta una abraçada !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Cinto! La veritat és que a mi Montfalcó m'ha enamorat; és molt petit però té una casa de turisme rural i un restaurant. Val la pena venir fins aquí.
      Una abraçada!

      Elimina
    2. Moltes gràcies Marta!!!! La meva dona és d'un poble allà al costat, Sant Ramon, i conec la zona però no he anat mai a aquest poble. A Montfalcó en canvi sí que hi he estat més d'un cop.

      Una abraçada y felicitats pel teu blog.

      Elimina
    3. Moltes gràcies Kakashi! És una zona molt interessant i en canvi força poc coneguda. Tinc ganes de tornar-hi.
      Una abraçada,

      Elimina
  2. Hola! Avui hem estat dinant i ens ha agradat molt, petit però molt trànquil, veure brollar l'aigua del riu molt bonic!!
    Hem aprofitat per visitar Montfalcó.
    Moltes gràcies per les indicacions!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies pel missatge Nati; m'alegro molt que us hagi agradat.
      Gràcies a vosaltres per seguir-nos!

      Elimina