dijous, 4 de setembre del 2014

Àrea recreativa Molí del Cavaller, Vilada, Berguedà

Es tracte d'una gran àrea de pícnic situada en un paratge fantàstic: el pantà de la Baells. S'hi arriba per la carretera C-26 que va de Berga a Vilada, poc abans d'arribar a Vilada, exactament en el km. 156, la trobareu anunciada en una desviació a la dreta.
Actualització juliol 2017:
Vam estar per primer cop  en aquesta àrea al 2014, però ha canviat de propietaris i de funcionament; així que eliminaré la informació antiga i faig l'entrada de nou. Les fotos del 2014 les deixaré al final, per poder veure l'abans i el després.
Sabeu que per norma no faig àrea de pagament que són negocis; però com que aquí quan hi vaig venir per primer cop no sabia que era de pagament la vaig fer i ara l'he d'actualitzar. Des de la primavera del 2016 ho gestiona l'empresa d'activitats de lleure Indomit.

Hi ha 3 tipus de taules a l'exterior, els preus del 2017 són d'entre 5 i 15 euros depenent del tamany, el pagament de la taula dona dret a l'us de les barbacoes, els banys, dutxes, parking i a la zona de bany del pantà. Es poden fer reserves.

Taules grans per 9 segons la web, però hi caben unes 12 persones, n'hi ha 3:





Taules mitjanes per 6, n'hi ha 5 o 6 en total (és que alguna estava ocupada i no vaig poder fer-ne fotos i ara dubto):





Taules petites, són taules de plastic per 3-4 persones, les tìpiques de bar. Estan posades força a prop de l'aigua, però és un espai que pot quedar inundat quan el nivell del pantà està alt, així que les deuen canviar de lloc. N'hi ha unes 6.





Teniu l'opció de portar la vostra taula o menjar a terra en una manta pagant 5€ i us dona dret a les mateixos serveis que si pagueu una taula.

Hi ha 4 barbacoes, per utilitzar-les (va inclos en el preu de les taules) heu d'apuntar-vos al bar per tal d'evitar problemes de torns.


El bar fa la funció d'un "xiringuito" de platja però d'interior. Fan menjars i tapes, hi havia un menú de 13€ i un infantil per 10€. Les taules del bar tan les interiors com les que formen la "terrassa" del bar són per us dels clients del bar-restaurant, no per fer-hi pícnic.






Les taules metáliques són la terrassa del bar



L'enllac amb tota la informació pràctica de  serveis, horaris i preus:


Hi ha zona d'acampada (on no accepten gossos a diferència de l'àrea de pícnic on si hi poden estar lligats). Mireu preus i condicions a l'enllaç de sobre.

L'entorn del pantà de la Baells és impressionant, la bellesa d'aquesta part del pantà és impressionant.







La zona de bany fa com una platgeta. Millor porteu xancles de velcro perquè són tot pedres. Tingueu cura dels nens perquè s'enfonsa de seguida.


Indòmit a més de gestionar l'àrea recreativa, el bar i la zona d'acampada és sobretot una empresa d'activitats de lleure. Aquí al Molí del Cavaller teniu opció de llogar patins, piragües, canoes i stand up paddle. Nosaltes vam gaudir d'un patí (hidropedal) i una piragüa, va estar molt bé. Us passo alguna foto, però del hidropedal no perquè la càmera la portàvem segura al hidropedal perquè no es mullés. Els preus els trobareu a l'enllaç que us he possat més amunt.










Aquí teniu les fotos del 2014 perquè pogueu comparar:
















L'aparcament és molt gran, però s'omple, així que veniu aviat.

Situació:


Accés: com he explicat, venint de Berga per la C-26 a l'arribar al km. 156 hi ha un indicador del Molí del Cavaller, s'ha de pendre aquesta desviació a la dreta i seguir la pista (de condicions regulars) fins l'aparcament, no queda gaire lluny
.


Què visitar?

Vilada:


Gorg del Salt a Borredà: just passat el poble direcció Gombrèn hi ha l'accés a peu per baixar-hi. El cotxe s'ha de deixar a la desviació a Sant Jaume de Frontanyà, on hi ha una zona habilitada.



Berguedà:
Sant Jaume de Frontanyà

12 comentaris:

  1. Un lloc que sembla tranquil, fins i tot per acampar i passar uns dies en família, bon reportatge Marta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan hi vam ser realment hi havia molta gent, però segur que era pel concert que havien fet la nit abans. Però el lloc és molt maco.
      Gràcies.

      Elimina
    2. Ya pasó mucho tiempo de esto, pero me gustaría saber si actualmente aún está permitido acampar en este lugar, gracias

      Elimina
    3. Hola Natalia,
      La entrada está actualizada del verano pasado. Creo que aún sé puede hacer acampada. La empresa que lo gestiona es Indomit; encontraras el enlace a su web en las explicaciones de la entrada.
      Un saludo

      Elimina
  2. Hola, avui hem anat a passar el dia al Molí del Cavaller i ens ha agradat molt. Em passat un dia fantàstic, ens hem banyat al llac, hem dinat amb unes vistes espectaculars i ens hem sentit una privilegiats de poder estar en un lloc tant bonic i tranquil.La gent que porta el restaurant han sigut molt amables.
    Haig de dir que quan vaig intentar entrar a l'enllaç que hi ha el post (http://www.indomit.net/ca/activitat/43/145/rea_recreativa_mol_del_cavaller) no vaig poder.
    Moltes gràcies per l'informació.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ruth,
      De res! M'alegro que us hagi agradat.
      No entenc pq no et va funcionar l'enllaç, jo l'acabo de probar I ha anat. .. Em sap greu.

      Elimina
  3. Respostes
    1. Si t'haguéssis llegit l'entrada està explicat. .. A l'àrea de pícnic si lligat, a l'àrea d'acampada no.

      Elimina
  4. hola bona tarda, m'agradaria saber que si es pot acampar i com ho hem de fer per poder guardar un lloc.
    slutacions juan.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Juan,
      Si que és pot fer acampada, si et llegeixes l'entrada trobaràs l'enllaç de la seva Web on hi ha un teléfon de contacte.
      Salutacions

      Elimina
  5. Respostes
    1. Els hi hauries de preguntar a ells, nosaltres no hi hem estat desde fa 3 anys. Trobaràs l'enllaç a la seva web per l'entrada, cap al mig.

      Elimina