dilluns, 16 de desembre del 2019

Àrea de pícnic Els Dipòsits, Esterri d'Àneu, Pallars Sobirà

Seguint la recomanació dels propietaris de l'Hotel Lo Pallé (de València d'Àneu) hem estat en aquesta fantàstica àrea de pícnic a les afores d'Esterri d'Àneu; és d'aquelles àrees  que fa il·lusió compartir. Les fotos són d'ahir al migdia; és un espai tant ombrívol que les fotos no tenen gran qualitat perquè els faltava llum,em sap greu.
Ubicada a la vall que forma la riera del Tinter consta de 13 taules de fusta ubicades en 5 espais diferents. Els descriure en l'ordre que els vam trobar:

A) Venint de l'accés de la carretera C-28, després de caminar uns 200 metres per una pista forestal planera trobem aquest espai a l'esquerra, consta de 2 taules en un petit espai planer.




Seguim endavant per la pista i a trobarem davant una caseta amb els banys (estàven tancats) i vàries piques, la pista gira a l'esquerra pendent avall, nosaltres seguirem endavant per un petit pont que travessa la riera de tinter pel costat dret de la caseta dels banys.



B) Creuat el pont, just davant, hi ha el racó que més em va agradar. Consta de 3 taules amb un bloc de 4 barbacoes.  Davant hi ha una font.









C) Per sota de l'àrea B hi ha aquest altre espai amb 1 sola taula, al racó dret hiha el què deu ser un dels dipòsit, al sostre del qual hi ha l'àrea B.


D) Està per sobre de l'espai B, pocs metres més amunt i és el més ampli, ja que darrera les taules hi ha la pendent de la muntanya. Consta de 4 taules (2 estan possades juntes).




Al fons es veu l'espai B
Per arribar a l'espai E hem de tornar enrera i creuar de nou el pont.

E) Està per sota dela caseta dels banys a 50 metres per sota, però ahir com veieu a les fotos hi havia molta neu i no vaig voler baixar-hi perquè degut a la pendent era molt fàcil acabar de cul a terra, així que en vaig fer fotos des del costat dels banys i des de l'àrea A. Quan tornem a venir (si és durant el bon temps) la fotografiarem bé.
 Consta de 3 taules de fusta i un bloc de barbacoes, creiem que amb 1 o màxim 2.





El gran atractiu d'aquesta àrea de pícnic és sens dubte la riera del Tinter que al estar el terreny en pendent pronunciada va fer saltirons donant una estampa preciosa a l'entorn, a més de la forta remor del soroll de l'aigua. La riera passa pel costat de tots els espais, excepte el A.
Sens dubte a la primavera i estiu aquest espai deu ser d'una frescor molt agradable, ara era un espai molt fred.










 Situació:


Coordenades de GPS:  42°37'28.01"N    1° 6'43.17"E

Accés: Nosaltres hi vam anar venint del Port de la Bonaigua, però les indicacions ens les van donar per anar-hi des de València d'Àneu i són: sortiu de València pel Nord per anar a buscar la C-28 i gireu a l'esquerra direcció Esterri d'Àneu; baixant hem de pendre la primera desviació a la dreta sense senyalitzar i no té pèrdua. La línea vermella del mapa de sota és des don vam deixar el cotxe.

Nosaltres vam deixar el cotxe just a la desviació (deixant espai de sobres per passar un altre cotxe encara que no ho sembli a la foto) perquè al arribar hi havia un cotxe mig creuat i perquè sense conèixer la pista ni l'estat no vam voler ficar-nos-hi.
 A partir d'aquí camines uns 200 metres i ja hi arribes.


També s'hi pot arribar des d'Esterri d'Àneu i es va a parar a la part baixa de l'àrea de pícnic, per sota de l'espai E hi ha lloc per aparcar. És la línea blava del mapa de sobre.


Què visitar?

Esterri d'Àneu:
Vistes del poble des de la pista d'accés a l'àrea de pícnic

La Noguera Pallaressa al seu pas per Esterri

Pallars Sobirà:
Isabarre

2 comentaris: