dimarts, 3 de desembre del 2019

Àrea de pícnic del Pla de la Barraca, Vallcebre, Berguedà

Mínima expressió d'una àrea de pícnic en un entorn privilegiat a les afores de Vallcebre i que ofereix molt més del que aparenta. Aquesta àrea de pícnic és un punt d'informació i d'activitats d'aventura de l'empresa El Pèndol.  Les fotos són de l'1 de Novembre.
Consta tan sols d'1 taula de fusta sense ombra; he de dir que ja haviem passat per davant d'aquest espai en altres ocasions i mai m'havia parat perquè em semblava poca cosa... Estava ben equivocada, obviament no és per passar el día en aquesta taula però si és per passar el día per l'entorn i menjar aquí.



La taula pertany al punt d'informació de l'empresa Pèndol Guies de Muntanya però és d'us públic, en aquest punt d'informació a més de les activiats que ells fan també tenen informació turística. L'empresa el Pèndol fa activitats de muntanya en diferents indrets de Catalunya, fan: barranquisme,  vies ferrates, puenting i trekking,


Al costat de la taula hi ha un accés al riu, el Torrent del Forat Negre, quan hi vam ser era fàcil creuar-lo i a l'altre costat hi ha un magnífic bosc per passejar o buscar bolets.
El riu des del costat de la taula

L'accés al riu des del riu





A 100 metres de l'àrea de pícnic hi ha un Espai de Memòria Històrica ja que per aquí passava el telefèric de Vallcebre que s'utilitzava per baixar el material de les mines. Doncs en aquest punt trobareu un doble tunel per on passava la vía amb un mirador que té unes vistes magnífiques de Vallcebre i les serres de l'entorn; dintre del tunel hi ha fotografies antigues que mostren com era. Hi ha varis planells explicatius, també sobre geología i palentología, ja que hi ha jaciments importants a l'entorn (com el Llac de Tumi a menys de 2 kms d'aquí).









Visió dels túnels des del mirador


Situació:


Coordenades de GPS:  42°11'59.89"N    1°48'12.46"E

Accès: Podeu arribar a Vallcebre per la carretera que porta a Saldes o des de Sant Corneli, els 2 camins són bonics. En aquesta ocasió nosaltres hi vam anar per la carretera que porta a Saldes així vam gaudir de les vistes del Pedraforca.
Un cop arribeu a Vallcebre pel Nord de la població heu de creuar-la tot seguint la carretera i 1 km més endavant aproximadament veureu a l'esquerra l'aparcament i la caseta de fusta (el punt d'informació), ja hi sereu.


A sota us indico on està el Mirador del Telefèric:

Què visitar?

Vallcebre: no deixeu d'anar al LLac de Tumí on també hi ha una àrea de lleure de gran importancia paleontològica

Al bloc hi ha 2 àrees més de Vallcebre:


Berguedà:

Bagà


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada