diumenge, 22 de desembre del 2019

Àrea de pícnic del Mirador de la Pineda, Castell de Mur, Pallars Jussà

Inspirats en la web YouMeKids hem estat en aquesta bona àrea de pícnic a la ribera del Embassament de Terradets, al terme municipal del Castell de Mur. Les fotos són del dissabte passat al matí.
Consta de 4 taules de fusta molt ben ombrejades per la Pineda que dóna nom a l'espai. L'àrea està a la ribera de l'Embassament de Terradets com ja us he dit més amunt; és un espai ideal per dinar i esbargir-se gaudint de la bellesa de l'entorn, tot i que a les fotos no és vegi l'entorn degut a la boira. Des de la carretera, si arribeu a veure que hi ha taules, sembla que sigui una simple àrea de carretera, però res més lluny, val la pena parar i descobrir-la.














El mirador és un un mirador d'aus i de pas de l'Embassament. Està a tocar de 2 de les taules i també de l'aigua. A dintre trobareu un cartell amb informació de les aus que podeu veure.hi.




A l'aparcament trobareu un cartell informatiu de la Serra del Montsec, que està ben a prop. També hi trobareu indicadors del sender que rodeja el pantà.




Situació:



Coordenades de GPS:   42° 4'49.60"N    0°53'16.17"E

Accés:  Està a la carretera C-13 cap al final de l'embassament, si aneu en sentit Nord cap a Tremp, a l'alçada de mig embassament veureu l'Hotel - Restaurant Terradets, a partir d'aquí esteu atents perquè abans d'1 km hi ha la desviació de l'àrea de pícnic i és molt fàcil passar-la de llarg.



Què visitar?

Castell de Mur: és un d'aquests municipis que reuneix varis pobles a més de l'emblemàtic castell que dóna nom al municipi. El 2016 vam visitr el Castell de Mur i la seva colegiata, són d'una gran bellesa arquitectònica i estan ubicats a certa alçada proporcionant unes magnífiques vistes de l'entorn (inclòs l'embassament de Terradets). No gaire lluny hi ha una àrea de pícnic, però no hi hem estat.
Vistes del castell i la col·legiata pel camí d'ascens




L'embassament i la Serra del Montsec des de la col·legiata








Pallars Jussà:
La Vall Fosca des de Cabdella

2 comentaris: