dijous, 21 de juny del 2018

Àrea de lleure Hort del Rector, Fitor (Forallac), Baix Empordà

Molt bona àrea de pícnic a la rectoria de Fitor, que pertany a Forallac. Està al bell mig de Les Gavarres i s'hi arriba per una pista forestal. Les fotos són d'un dilluns de maig que era festiu a Barcelona.
Consta de 7 taules de fusta grandetes i 6 barbacoes que estan repartides en 2 espais. IMPORTANT: les barbacoes no es poden utilitzar des del 15 de març fins al 15 d'octubre, per això les veureu "tancades".

A) Prat: hi ha 6 taules i les 6 barbacoes, a més a més hi ha una font i bancs. És un espai molt ampli, bonic i agradable. Hi ha molt espai per jugar, descansar o el què volgueu.



















 


B) Davant la rectoria: hi ha una taula a l'ombreta que quan hi vam ser estava ocupada, així que nomès en tinc 1 foto per no importunar a les usuaries.

L'indret és molt bonic, Fitor és un poble dispers que pertany al municpi de Forellac. En aquest punt hi ha l'església de Santa Coloma de Fitor que data del s. X. La vam trobar tancada, potser si parleu amb l'Ajuntament de Forellac us informen de com visitar-la; nosaltres hi vam venir improvisant després de visitar Pedrera Morena de Mont-Ras, però si veniu organtizat podeu aprofitar. També hi ha la rectoria i un bar, que també vam trobar tancat.










Hi ha un aparcament molt gran on diu que a l'espai també hi ha un punt d'informació, però es tracta d'un plafó informatiu, no el vaig fotografiar perquè estava ben descolorit.



Situació:


Accés: Està a aproximadament uns 8-9 quilómetres de Mont-Ras i Palafrugell, em sap greu, ho vam mirar exacte però no ho vam apuntar i se m'ha oblidat...
Si veniu de Palamós per la C-31 heu de sortir a la 331 Platges de Mont-ras / Palafrugell
 Seguiu en paral·lel la C-31 i a la 3ª rotonda veureu el supermercat Día, heu de pendre la sortida com si anéssiu al super però passant-lo de llarg.
 Passat el supermercat heu de girar al primer carrer a la dreta.



 Trobareu una bifurcació, heu de seguir endavant, però en el pal indicador ja anuncia la Pedrera Morena i Fitor.
A partir d'aquí ja no hi arriba el Street View del Google Earth, seguiu endanvant uns metres fins que trobareu una casa. Si gireu a la dreta anireu a la Pedrera Morena si seguiu cap a l'esquerra anireu cap a Fitor. Just en aquest punt, a l'esquerra de la carretera hi ha un cartell indicador que estava força tombat, però estan anunciades les dues àrees de pícnic.

A partir d'aquí és tot pista forestal, les condicions són regulars, però això pot variar amb les plugues, sobretot la part que és de terra (que és la majoria). A tot el camí anireu torbant pals indicadors com el de la foto de sobre, així que tranquils, aneu seguint les indicacions cap a Fitor.

Què visitar?

Forellac:


Baix Empordà: Nosaltres vam visitar la Cova d'en Daina fa 5 anys i ens va agradar molt, no queda molt lluny.



Nosaltres fa 5 anys


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada