diumenge, 4 de febrer del 2018

Àrea de pícnic Font de la Bassa Gran, Sant Jaume dels Domenys, Baix Penedès

Petita àrea de pícnic a les afores de Sant Jaume dels Domenys. El dia no ens ha acompanyat gaire perquè avui ha plogut força.
Nomès té 1 taula de fusta que a la primavera i a l'estiu tindrà ombreta.  Jo el veig un espai agradable per parar una estona a dinar o berenar si esteu per la zona, però no per passar-hi el dia.





Està al costat d'una bassa; ara no tenia molt bon aspecte degut a la sequera dels últims mesos, però ja millorarà. Hi ha un cartell on explica que la bassa s'utilitza per cria d'amfibis; com a qualsevol espai on pot haver aigua estancada és imprortant portar repel·lent d'insectes durant el bon temps.




La font que dóna nom a l'espai està en un dels dos accessos a l'espai, que per cert tots dos són amb escales.


Pel costat passa el Torrent dels Llobets, però ara estava sec.
A l'altre costat de la carretera (que és molt secundària) podeu deixar el cotxe al costat d'una desviació, però sobretot sense tapar l'accés de la desviació.
Situació:
Accés: Si veniu per la N-340 heu de pendre la sortida cap a La Múnia / Sant Jaume de Domenys, en el punt kilómetric aproximat 1208 i seguir les indicacions cap a La Múnia. Creueu La Múnia seguint la carretera B-212 direcció Sant Jaume dels Montmenys.
A la sortida de La Múnia trobareu indicacions cap a Sant Jaume
 Seguiu per la carretera B-212.
 Al cap d'uns 4 quilómetres ja veure a l'esquerra el poble de Sant Jaume, seguiu endavant.
 Quan passeu el punt quilómetric número 13 estareu a 200mts del final de la carretera B-212.
 Arribareu al final on trobarem la carretera TP-2442. Heu de girar a la dreta.
En el plano de sota veieu la carretera B-212 per on vindreu i la TP-2442 que heu de pendre.

I seguir endavant uns 200 metres fins que trobareu una desviació a l'esquerra sense indicació que passa entre vinyes, però està asfaltada. La preneu.
 Aquí ja no hi ha l'Street View, però la Bassa Gran està a un 150 metres, no té pèrdua.

 Què visitar?

Sant Jaume de Montenys: té varis punts interessants per visitar, nosaltres hem anat a les restes de l'Aqüaducte romà dels Arquets, al sud de la població (a l'extrem contrari que la Bassa Gran.





D. O. PENEDÈS:
Si esteu pel Penedès, sigui l'Alt o Baix Penedès, podeu aprofitar per fer una visita guiada a algún del molts cellers que hi ha. Nosaltres hem estat al Celler Joan Sardà i ens ha agradat molt la expriència; hem visitat la Masia i el Celler a més d'una cata de 2 vins i 1 cava; ens han explicat tot el procés del vi i el cava. Realment interessant, millor sense nens, crec que es poden aborrir.







Baix Penedès:

2 comentaris: