diumenge, 21 de juny del 2015

Àrea recreativa Ermita de Sant Salvador, Margalef, Priorat

Seguint la recomanació del meu germà, Ramon Dachs, vam estar en aquesta espectacular zona de pícnic que pertany al terme municipal de Margalef i està dintre del Parc Natural del Montsant. S'hi arriba per una pista forestal de 3,5km. que surt del poble, és molt estreta i amb moltes corbes en el tram final.
Hi vam ser per Setmana Santa i hi vam trobar gent acampada, si us interessa acampar posseu-vos en contacte amb l'Ajuntament de Margalef (977819167) perquè es necessita un permis i pagar un preu mòdic. Crec que normalment no hi ha gent acampada, perquè el meu germà hi ha anat varies vegades i no n'ha trobat mai. Igualment és molt gran i trobareu algún racó tranquil.

L'utilització com a zona de pícnic és gratuïta, incloses les barbacoes. Si veniu de març a setembre assegureu-vos abans de venir que no estiguin tancades per risc d'incendi.

Consta d'unes 15 o 20 taules de pedra força grans, per 8 o 10 persones.






Hi ha 6 blocs  de barbacoes (d'entre 2 i 5 unitats per bloc).





També hi ha un cobert amb 2 barbacoes rodones i molt grans, ideals per coure-hi paelles o menjar per molts.


 Més fotos de la zona de pícnic:






L'ermita que dóna nom a l'indret queda a un curt passeig, 2 o 3 minuts. Es troba sota una bauma, l'edifici inicial es va construïr al SXVI, però després de ser derruïda es va reconstruir als anys 80; també hi ha les restes de la casa de l'ermità. Nosaltres vam trobar obertes les dues edificiacions.







L'entorn i les vistes són magnífiques, val la pena venir fins aquí encara que no volgueu menjar-hi. Aquesta part del Montsant forma una corba pronunciada de manera que  la zona de pícnic i l'ermita estan una al front de l'altra més o menys.




Situació:
Accés: Quan arribeu a Margalef heu de seguir la carretera per on heu vingut que segueix el curs del riu, us trobareu un pont que el creua; l'heu de creuar.

Trobareu una bifurcació, heu d'agafar la carretera que surt a l'esquerra direcció a l'ermita de Sant Salvador. 



Quan porteu uns 2km trobareu una desviació cap a l'esquerra que va a la Cova d'en Ximet de la que us parlaré després. Per anar a l'ermita heu de seguir recta.
Us queda 1,5km que són els que tenen més revolts. Heu de seguir endavant fins que trobareu un espai per aparcar on hi han unes escales per accedir a la zona de pícnic, una mica més endavant també trobareu  més llocs per aparcar.

Al bloc hi ha un altre zona de pícnic de Margalef, que és la desviació que heu passat a la Cova d'en Ximet, no us la perdeu perquè és una cova amb un salt d'aigua a dintre:



Què visitar?

Margalef:


Priorat:

4 comentaris:

  1. Bon reportatge Marta no pares de voltar últimament per el Priorat, de ben segur que ja tens el celler ple, je je. Una abraçada i endavant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Josep. Totes les que estic publicant del Priorat (i les de la Terra Alta) les vam fotografiar per Setmana Santa, vam tornar amb 21 per publicar... aixi que encara m'en queden. La veritat ´´es que nosaltres no som gaire de vi, però vam disfrutar de la resta d'atractius de la comarca.
      Una abraçada!

      Elimina
  2. Es un lloc que el he trobat molt interesant me agrada molt sobre tot per la Balma me el anotare posiblement tindre que trornar cap el priorat i de paso porta la garrafeta de vi una abraçada !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinto, doncs ´´es un lloc molt recomanable, si hi vens no deixis de veure la Cova d'en Ximet que està a mitg cam´´i des de Margalef, es una cova amb un salt d'aigua a dintre, a l'entrada hi ha l'enllaç de quan vaig fer-ne l'entrada (perquè tambe hi ha zona de picnic)
      Una abraçada!

      Elimina