dimecres, 31 de març del 2021

Àrea de lleure de Santa Maria de Vallvidrera, Barcelona, Barcelonès

 Molt bona àrea de pícnic en plè Parc Natural de Collserola, però dintre del municpi de Barcelona. No l'havia fet fins ara perquè pensava que era de pagament, doncs estava equivocada, és gratuita. Les fotos són  de principis de març, en ple confinament comarcal.

Consta de 13 taules de fusta, 2 d'elles dobles. Estan repartides en 2 espais:

A) Explanada: 12 de les taules estan al lateral de l'explanada, al costat del bar.


Font de Santa Bàrbara, està al final de l'explanda


B) Bosc: a sota l'arbreda del final de l'explanada hi ha 1 solitaria taula molt ben ombrejada.


Hi trobareu plafons informatius amb rutes per fer, ja que és un punt de partide d'excursions. Té un bon aparcament que s'omple força ràpid (almenys durant el confinament).
Situació


Coordenades de GPS:  41°25'6.16"N    2° 6'4.59"E 

Accés: Si veniu des de Barcelona heu de pujar fins a Vallvidrera i anar direcció Sant Cugat, quan passeu el Revolt de les Monges estigueu atents perquè ens 500 metres trobareu una desviació a l'esquerra per entrar a l'aparcament. A la foto del mapa del Google Earth es veu el recorregut des de Vallvidrera.

També hi podeu anar en F.F.G.G., des de la parada del Baixador de Vallvidrera:

Què més fer?

Nosaltres vam fer una excursió des d'aquí, vam anar fins a la font de la Budellera (on també hi ha 2 taules: Font de la Budellera ). Va ser una excursió de 3,8km circular amb un desnivell positiu de 150m. Vam seguir el Fondal de la Budellera , que surt del final de l'explanda, és un espai bonic que sorprèn perquè va paral·lel a la carretera però està enclotat.


El Fondal arriba fins al Revolt de les Monges, aquí podeu pujar per unes escales de la dreta o pel camí de l'esquerra. Nosaltres vam pujar les escales, fa més pendent però és un tram molt més curt que per l'altre costat. Així després vam tornar per l'altre costat que és més llarg però era en baixada.


 

3 comentaris: