diumenge, 10 de març del 2019

Àrea de pícnic de l'Ermita de Santa Madrona, Corbera d'Ebre, Terra Alta

Gran i fantàstica àrea de pícnic a les afores de Corbera d'Ebre, a uns 2km al sud de la població. Les fotos són de principis de setembre. Prepareu-vos perquè aquesta és una d'aquelles entrades molt i molt llarga...
Quan arribeu davant l'ermita us semblarà que és una àrea de pícnic normaleta en tamany, però la realitat és que té un total de 29 taules i 13 barbacoes repartides en 4 espais:

A) Barranc tancat: queda per sobre de l'ermita, darrera l'àrea de jocs infantils, té un total de 10 taules de pedra i 4 barbacoes, és un espai que fa pujada, les taules estan posades una al costat de l'altre, excepte les 2 últimes. Hi ha 2 blocs de barbacoes, el primer està entre el parc infantil i les taules i té 3 barbacoes; el 2on està a dalt de tot i és d'1 sola barbacoa. És l'únic espai accessible en cadira de rodes, sobretot les primeres taules.










Barranc Olari: En aquest espai situat pràcticament darrera l'ermita trobareu 2 petites edificacions, com una mena de casetes on hi ha a dintre barbacoa i taula, les utilitzen el jovent del poble quen hi fan la romeria; en una caseta s'hi posen els quintos (els que cumpleixen 18 anys) i a l'altre els que els hi falta 1 any per cumplir-los.










C) Espai de la Font de Santa Madrona: queda just per sota de l'ermita i l'aparcament, consta de 9 taules (6 de fusta i 3 de pedra)  i un bloc amb 4 barbacoes, també hi ha els banys i naturalment la font, quan hi vam ser a finals d'estiu estava seca. El bloc dels banys està darrera les barbacoes, estava tancat, parleu amb l'ajuntament perquè us deixin la clau o us l'obrin.





















D) Barranc i Cova de Sant Marc: s'hi accedeix seguint un camí que surt del costat de l'àrea C, hi ha un cartell de fusta que anuncia la Cova de Sant Marc, també s'hi arriba d'un camí que surt a l'esquerra del costat de les taules de fusta de l'àrea C. Consta de 8 taules de pedra i 3 barbacoes. La cova és molt petita, a dintre hi ha la figura del sant que està protegida amb una reixa, no s'hi poden fer bé les fotos, però si que es pot veure bé.

A l'esquerra el camí que ve del costat de les taules de fusta i  ala dreta les escales que baixen del camí on hi havia el cartell de la cova.













L'ermita és del S XVIII i té força història, tot i que no té cartells que ho indiquin va ser un Hospital de Sang i espai de comandament durant la Batalla de l'Ebre, tan de l'exèrcit republicà com del franquista. És bonica tota blanca ;nosaltres la vam trobar tancada.




La petita àrea de pícnic que hi ha a l'entrada del barranc Tancat.




Situació:

Coordenades de GPS:   41° 3'45.81"N    0°29'24.03"E

Accés: si veniu de l'est per la carretera N-420 just al arribar a Corbera trobareu un cartell que indica l'ermita de Santa Madrona a l'esquerra, preneu la carretera i la seguiu durant aproximadament 2 quilómetres i estareu davant l'ermita on podeu deixar el cotxe.



 Aquí teniu una imatge del Google Earth amb les 4 àrees  marcades:


Què visitar?

Corbera d'Ebre: per als amants de visitar vestigis històrics, sobretot de Memòria Històrica, Corbera és un paradís, hi teniu feina per tot el dia. No deixeu de visitar el Poble Vell. Hi trobareu una taula de pícnic, però és per les activitats que hi fan amb les escoles.

I el Centre d'Interpretació 115 dies.


Terra Alta:

La Serra de Cavalls des de la Serra de Pàndols

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada