dimarts, 21 de novembre del 2017

Àrea de pícnic de les Fonts del Llobregat, Castellar de N'Hug, Berguedà

Petita i mínima expressió d'una àrea de pícnic però ubicada en un paratge fantàstic i emblemàtic de Catalunya, en el recorregut de les Fonts del Llobregat. Hem tingu avui l'oportunitat de visitar-ho en dia laborable, habitualment nomès podem fer turisme en cap de setmana com la majoria, però avui hem pogut escapar-nos.
Com us he dit és una sola taula de pedra amb un banc i un seient també de pedra; està al final del recorregut de la visita de les Fonts del Llobregat si el feu des de baix. És un espai ombrívol i fred en aquesta época de l'any. Avui entre ser laborable i novembre no hem trobat ningú al recorregut, però quan vam venir un cap de setmana de primavera fa 4/5 anys els visitants anavem en caravana... Vol dir que si veniu durant el bon temps en cap de setmana no tindreu cap intimitat per menjar perquè us passarà a 10 metres una rua de gent, això si trobeu la taula buida. Però hi ha altres opcions per fer pícnic que ja us explicaré.






Ara en plena sequera no hi havia molta aigua, tot i així és molt bonic de veure. Nosaltres hem fet el recorregut des de l'aparcament davant del Restaurant Molí de les Fonts. És un recorregut curt d'uns 200 metres d'escales que pugen i baixen, si ha plogut vigileu perquè poden patinar.















 Quan trobeu aquestes senyals podeu anar cap a la dreta on us acostareu a la cascada pel lateral o cap a l'esquerra que us portarà a la taula de pícnic.


 Des de davant de la taula segueix el camí i podeu anar fins al poble Castellar de N'Hug que està a uns 600 metres, no és un camí llarg però té força pendent, el camí va fent ziga zaga per superar el desnivell. El poble és molt bonic, el típic de pedra, amb força restaurants i botigues d'embotits, pa i els famosos croissants gegants. En el poble hi ha 2 petites àrees de pícnic, us en parlaré un altre dia.

On deixareu el cotxe, a l'aparcament de davant del restaurant Molí de les Fonts (no possa que sigui nomès per clients), veureu que hi ha moltes taules de pícnic cubertes. Les taules pertanyen al bar-restaurant, avui estava tancat i no hi hem pogut parlar; quan vam venir fa 4/5 anys les taules es podien utilitzar pagant 1€ per persona, de fet aquell cop hi vam menjar. Quan pugui parlaré amb els responsables del restaurant per confirmar si encara es pot utilitzar.




Situació: us marco la situacio de l'inci del recorregut davant de l'aparcament, perquè marca el punt on està la taula és complicat.
Accés:  Si veniu de La Pobla de Lillet quan arribeu al punt kilómetric 8 de la carretera BV-4031, on hi ha l'Hostal Les Fonts (el gran edifici blanc de les fotos del Google Earth de sota) hi ha un accés a les fonts, està indicat (però si us ho passeu de llarg en trobareu un altre una mica més amunt).

L'Hostal Les Fonts es veu des de lluny, estigueu atents.

Heu d'agafar aquesta desviació i passsar per enmig de les instal·lacions de l'Hostal.

Seguiu endavant durant menys d'1 kilómetre fins que trobareu també a l'esquerra el restaurant Molí de les  Fonts. A sota veieu que en aquest punt arriba una altre carretera, és per on arribareu si us passeu la primera desviació.
 Amb el Google Earth no puc anar més endavant, però no té pèrdua.

Al bloc hi ha 2 àrees de pícnic més de Castellar de N'Hug:




Què visitar?

Castellar de N'Hug: petit poble de pedra ubicat en un entorn bellíssim.


Es veu la forca del Pedraforca

Berguedà: mireu què hem vist avui des de la carretera que va de La Pobla de Lillet a Gombren però encara en terres del Berguedà: 3 increibles daines, ens ha agradat tan veure-les que ho vull compartir.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada