dissabte, 22 d’octubre del 2016

Àrea de pícnic Els Roures, Vallcebre, Berguedà

Bona àrea de pícnic al centre de Vallcebre. L'Esther Bahí, veina de Vallcebre, ens ha dit que ells l'anomenen Els Roures, aixi que l'hi he possat aquest nom en lloc del Parc de l'Ajuntament que vaig possar inicialmet al no trobar-ne el nom.

NOVEMBRE 2019: Hi hem passat i segueix igual.
Hi ha un total de 7 taules, 2 de pedra i 5 de fusta; la majoria amb molta ombra.  L'espai és força gran, però les taules estan agrupades a prop de la font, tot i que estan separades entre si.










Hi ha un bloc amb 4 barbacoes.



Com he dit hi ha molt espai, hi ha molta àrea verda ideal per jugar els nens.




 Situació:
Accés:  És molt fàcil arribar-hi, s'ha de saber on és perquè no és veu, però és realment senzill. Com he dit està a un parc darrera l'Ajuntament. Quan arribeu a Vallcebre, vingueu d'on vingueu, nomès heu de seguir la carretera que creua el poble fins que trobeu l'Ajuntament que és una casa petita de pedra.
Si veniu de Sant Corneli de Cercs (carretera molt maca si us agrada conduir per carretera de muntanya) trobareu l'Ajuntament a l'esquerra després dels contenidors de la foto.

 Si veniu de la desviació que surt de la carretera que porta a Saldes i a Gòsol trobareu l'Ajuntament a la dreta.

Deixeu el cotxe per als voltants i les taules estan al parc que envolta l'Ajuntament, quasi no es veuen des de la carretera.

Al bloc hi ha un altra àrea de pícnic de Vallcebre:


Què visitar?

Vallcebre: aquesta població i les seves rodalies tenen molt per visitar, el paisatge que l'envolta ja és impressionant, però a més hi ha un gorg proper, el el jaciment paleontològic del llac de Tumí, el jaciment paleontològic de Fumanya, les mines i possibilitats de senderisme. Podeu passar un dia fantàstic a Vallcebre.
Vallcebre i rodalies camí del llac de Tumí
Us passo l'enllaç al bloc del Daniel Llorca que va fer una llarga excursió pels voltants del poble, si no són d'excursions tan llarges (19km) podeu inspirar-vos per fer-ne una de més curta:


Berguedà:




5 comentaris:

  1. Bon reportatge Marta, aquest lloc esta mes be que el del estany de Tumi, tan per ombres com per equipaments, i no deu ses molt lluny l'un del altre, tinc ganes de pujar per allà. Una abraçada i endavant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Josep. Si, està més preparat per passar-hi el dia, però el llac de Tumí té un encant especial i un paisatge espectacular. Si hi vas et recomano fer-ho des de Sant Corneli, la carretera des d'allà és molt xula i es gaudeix d'un paisatge molt maco.
      Una abraçada,

      Elimina
  2. Sóc de Vallcebre, nosaltres li diem "Els Roures".

    Un bon bloc, felicitats.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Esther,
      Moltes gràcies! Ho rectificaré.
      Salutacions

      Elimina
  3. Nova i interessant exposició geològica a l'aire lliure al Parc dels Roures.

    https://parcsnaturals.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/210916-ExposicioGeologicaVallcebre

    ResponElimina