dimarts, 9 d’agost del 2016

Àrea de pícnic Lac de la Raho, Villeneuve de la Raho, Rosselló, Pirineus Orientals (França)

Avui us presento un petit paradís, però haureu de creuar la frontera perquè està a la Catalunya Nord, a uns 6 km.al sud de Perpinyà. Està a l'extrem oest de la població  de Villeneuve de la Raho.
Els francesos ho tenen tot molt pensat perquè la població pugui gaudir de la natura, aquest llac té una gran àrea acondicionada pel bany i  per al pícnic; però això és molt habitual, molt més que a Catalunya.
L'àrea de pícnic consta de 4 taules, 3 de pedra sota una pineda i una de fusta a la solana. Està davant mateix del llac, però aquesta part del llac no és la destinada al bany, que està uns 50 metres a l'esquerra on hi ha socorristes i tot. Els gossos no estan permessos ni a la platja ni a la zona de les taules.
A la part oposada del llac, respecte les taules, hi ha camps i vinyes.

El llac, que és artificial consta d'un llac més gran rodó, i en un extrem hi ha un altre llac petit rodó anexat que és el dedicat al turisme. La zona de bany és molt gran, va des del límit de la població fins on comença la pineda de les taules; està delimitada per boies i com us he dit abans i hi ha socorristes.  Nosaltres hi vam ser ahir, a ple agost, i tot i que hi havia moltíssims cotxes no estaves gens apilotonat. A les 10 quan vam arribar no hi havia  quasi ningú a la platgeta, al marxar a les 12 si hi havia gent però res comparable amb les aglomeracions de la platja real.L'aigua és neta i clara


 És ideal per nens perquè s'enfonsa molt suaument.

Hi ha uns 5 o 6 restaurants a peu de platja per si voleu pendre alguna cosa o dinar (o sopar), hi ha opcions que no estan malament de preu, vam veure "formules" (com en diuen aquí als menús) per menys de 15 €. Les fotos dels bars són de primera hora, abans no instal·lessin les terrasses. La platgeta a partir de les 12:00h; com veieu si estava molt tranquil.

A més, en aquesta part del llac hi ha un punt d'informació (que obre el juliol i l'agost), un aparcament molt gran (gratuït), banys (estan a l'aparcament) i es poden llogar patins d'aigua. Hi ha un camí per donar-li la volta al llac. Té zones de pesca, però necessiteu els permisos pertinents. Nosaltres vam estar en aquesta part del llac (vam aparcar al Parking Plage), però el llac té força àrees de pícnic més a part d'aquesta al costat de la zona de bany, a sota us posso el planell.

Situació:
 I perquè veieu on queda respecte Perpinyà:
Accés: no us posso indicacions perquè està super ben indicat vingueu pel costat que vingueu.

Què visitar?

Villeneuve de la Raho:


Perpinyà:

8 comentaris:

 1. Gran reportatge Marta, un lloc per gaudir i tot organitzat, ens queda molt per aprendre, allà axó del pícnic esta mes escampat i desde fa molts anys. Una abraçada i salut.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltes gràcies Josep.Si, la veritat és que de cara al ciutadà tenen molts serveis, està tot molt pensat per gaudi; si que n'hem d'apendre si. Una abraçada

   Elimina
 2. Un lloc fantastic a França anar de pinic es genial llocs molt ben cuidats i amb totes les comoditats crec que aquest lloc el conec no estic segur anant a Villafranque de Conflein crec que si pasa pe el costat molt bon reportage marta una abraçada !!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltes gràcies Cinto. Crec que deu ser un altre llac el què tu dius, perquè per anar des de Perpinyà a Vilafranca del Conflent no es passa per aquest llac, queda molt a prop perquè esta`a 6kms al sud de Perpinyà.
   Si, França està super preparada per fer pícnic i són fantàstics.
   Una abraçada

   Elimina