diumenge, 28 de desembre del 2014

Àrea de lleure Sant Gregori, Falset, Priorat

Inspirats en el llibre Excursions amb nens pel Camp de Tarragona des d'una àrea de pícnic hem estat en aquesta bona zona de pícnic en un indret molt espectacular a les afores de Falset. S'hi arriba per una pista forestal que surt de la carretera que va a la N-420 per l'Est de Falset.
La zona està composta de 3 terrasses:

- 1ª terrassa: té 4 taules i una font d'aigua no potable.




2ª terrassa: consta de 4 taules i zona de jocs




3ª terrassa: consta de 2 taules i el forn de calç.




Hi ha lloc per aparcar a la pista forestal.
Si seguim la pista forestal uns metres endavant anirem a parar a les restes del què sembla una esglèsia, Des d'aquí caminant molt poquet tenim 2 opcions molt atractives:


Ermita Sant Gregori: ermita construida en una balma el S.XVIII i reconstruida el S.XX. S'hi accedeix per un curt i costerut camí. Té unes vistes espectaculars.


Està a la dreta, sota la bauma.




Els Racons: són forats i formes sorprenents de les roques; si teniu problemes de vèrtig com jo, potser us costarà; si aneu amb nens tingueu-los ben controlats.



El Toni, l'home que fa possible que faci el bloc portant-nos, descobrint llocs i tenint molta paciència.


Situació:

Accés: des del centre de la població heu de sortir per l'est direcció Reus - Tarragona, cap a la N-420. Quan passeu per sota el viaducte estigueu atents, perquè a la següent corva cap a l'esquerra hi ha la desviació cap a l'ermita.



És el camí de la dreta
Què visitar?

Falset:
Priorat:
Siurana

8 comentaris:

  1. Ostra Marta aquest lloc me el guardo a properes sortides me encanta be lo del vertigen si en tinc pero ja vaig superar el Tirabous crec que ho aguantare sortida per passat festes :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinto, donc aquest lloc si que et queda lluny! Però la veritat és que està molt bé. L'útlima foto és de Siurana, no de Falset; per si no t'hi havies fixat. Una abraçada!

      Elimina
  2. Marta aquest lloc es molt curios per el seu entorn i val molt la pena d'anar-hi, gracies per compartir-ho. Una abraçada i endavant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a vosaltres per llegir-ho. A nosaltres també ens va agradar molt; sobretot al meu marit i a la petita els van encantar els Racons.
      Una abraçada.

      Elimina
  3. Hi vàrem estar fa un parell de setmanes i fantàstic!!!! Gràcies Marta. Gemma

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu Gemma. M'alegro que us hagi agradat. Fins aviat!

      Elimina
  4. La zona de picnic es gratuita? Sólo necesitamos una Mesa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Gabriella,
      Cuando nosotros estuvimos en 2014 si lo era. Cuando son de pago lo especifico en las explicaciones de la zona de pícnic, por lo que si no pone nada de precio es que son gratuitas; la mayoría de las del bloc son gratuitas, en realidad casi todas.

      Elimina