dilluns, 14 de juliol del 2014

Zona de pícnic Parc Mare de la Font, Solsona, Solsonès

Fantàstica zona de pícnic al terme municipal de Solsona; s'hi arriba per la C-26 poc després de Solsona direcció Castellar de la Ribera. He considerat que és accessible amb cadira de rodes perquè hi ha alguna taula que ho és, no perquè ho siguin totes que ja veureu que és evident que no.
És un parc molt gran i bonic amb varies zones força diferents. En total hi ha unes 30 taules, però quasi la meitat no són pràctiques perquè són en forma de bolet i la taula no és plana...
Zona 1: és la primera que et trobes venint de Solsona. Per mi la millor, però és qüestió de gustos. Té 5 o 6 taules en un espai molt ombrívol que té molt lloc per jugar i accés a un camí per fer una excursió (Font de la Mina).





Zona 2: la central.Té 2 o 3 taules i les 6 barbacoes. Hi havia un grup força gran de celebració, així que no en vaig poder fer gaires fotos. També té accés a un camí per fer un bonic passeig.




Zona 3: laterals. A banda i banda de la part central hi han més taules, moltes de les que són com bolets, repartides per camins de la muntanya.








Zona 4: està davant del restaurant. És una zona recollida i bonica, que té un petit estany amb un salt d'aigua, que nosaltres vam trobar sec. La veritat és que l'aigua estava estancada i feia una mica d'olor, però si enganxeu que hi hagi més aigua ha de ser molt agradable.








Hi ha zona de jocs, banys (s'ha de demanar la clau al restaurant) i un restaurant que té molt bona pinta.






A la part superior del parc, a tocar de la carretera hi ha una petita ermita, Sant Pere Màrtir.


La zona d'aparcament és tot al llarg del parc i davant del restaurant. S'omple molt de cotxes perquè a més del pícnic hi ha el restaurant i és punt de partida d'excursions o passejades.



Situació:



Accés: com us he comentat s'hi accedeix de la C-26; si veniu de Solsona direcció Casellar de la Ribera queda a la dreta.

Què visitar?

Pont del Clop: gorges de la Ribera Salada espectaculars amb una petita "platjeta" per banyar-se. S'hi arriba per una carretera de muntanya que s'agafa poc després del pícnic direcció Castellar de la Ribera (també s'hi pot accedir des del costat de la zona de pícnic de Castellar de la Ribera); és una desviació cap a Cirera, l'hagafeu i heu de seguir les indicacions cap a Montpol, abans d'arribar-hi us ho trobareu.




Solsona:




Solsonès:





16 comentaris:

  1. Bon dia,
    Gràcies per les publicacions :-)
    Sabeu com es diu el restaurant.
    Enric

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Enric,
      Te l'he buscat a internet, és diu com el parc:
      http://www.maredelafont.net/catala.htm
      Fins aviat,
      Marta

      Elimina
  2. No he sabut veure si les zones de picnic són d'accés gratuit o s'ha de pagar alguna cosa per l'us de les taules i barbacoes, o la zona de jocs dels nens...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Pauli,
      Quan s'ha de pagar ho especifico, si no diu res és gratuit. I en aquest cas és gratuit.

      Elimina
  3. No he sabut veure si les zones de picnic són d'accés gratuit o s'ha de pagar alguna cosa per l'us de les taules i barbacoes, o la zona de jocs dels nens...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres! No havia vist aquest missatge del 2015... Em sap molt greu. No sé si t'arribarà la resposta i obviament és massa tard. Quan nosaltres hi vam ser era gratuït tot, l'us de les taules, barbacoes i el parc infantil, ara ja no ho puc assegurar. Les àrees de pícnic del bloc són gratuites si no possa el contrari, és a dir quan són gratuites no en dic res.
      De veritat que em sap molt greu no haver-te contestat... Espero que not'hagi desanimat a utilitzar el bloc.
      Salutacions,

      Elimina
  4. Es pot reservar o em danar dora per agafar lloc? A les brases?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sil,
      No es pot fer reserva, heu d'anar aviat. Per norma només es poden reservar les zones que són de pagament, i crec que no a totes. Aquesta és gratuïta, així que cal matinar i més en aquesta época.

      Elimina
  5. Hola, una consulta aun es gratuito el uso de barbacoas ? O tiene algún coste, un saludo y gracias por la información

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola,
      No te lo puedo confirmar porque no hemos ido desde 2014. Siento no poder ayudarte, puedes contactar con el Ayuntamient de Solsona para que te lo confirmen.Nosotros pocas veces volvemos a las zonas de pícnic donde ya hemos estado, si hay algún cambio solo nos podemos enterar si alguien va y nos informa del cambio. Un saludo,

      Elimina
  6. Hola Marta.
    Hem estat en aquest parc camí d"Andorra.
    Val molt la pena.
    Maquíssim :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Daniel,
      M'alegro que us hagi agradat, a nosaltres també ens va agradar. A mi també m'agrada anar a Andorra per aquest camí... és més tranquil.
      Fins aviat,

      Elimina
  7. Bon dia. Algú hi ha estat recentment? Està obert?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segons la web de turisme del Solsonès, les barbacoes estan fora d'ús, però sembla que les taules si es poden fer servir. Parla amb l'ajuntament per estar segur

      Elimina