divendres, 1 d’agost de 2014

Zona de pícnic de Les Morreres, Congost de Collegats, Pallars Sobirà

Bona zona de descans just al passar el Congost de Collegats direcció nord, està al Barranc de les Morreres que li dona el nom. Queda al límit entre el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà; mirant mapes m'ha semblat que pertany al Sobirà; però si algú sap positivament que pertany al Jussà, us agrairé que m'ho digueu per rectificar-ho.
Disposa de 7 taules (5 de fusta i 2 de pedra) i una escultura en honor als raiers.No hi ha ni una ombra, així que si heu de venir a l'estiu us recomano que aneu a Font de la Figuereta que hi ha pocs kilómetres al sud venint per la mateixa carretera.
Tot i així és un lloc molt agradable rodejat de natura i possiblitats d'excursions. A més té molt espai per jugar.
El Noguera Pallaresa talla el Congost creant una zona molt maca anomenada l'Argenteria on diuen que es va inspirar Gaudí per fer la Pedrera. S'hi pot accedir des de les dues boques del tunel que hi ha just abans de la zona de pícnic; però si no teniu ganes de caminar queda molt més a prop de la boca sud; on podeu deixar el cotxe just on comença la carretera antiga (d'abans de fer el tunel) i en uns 200 mts ho veureu, però tot l'entorn és preciós.


També hi ha a prop el Barranc de l'Infern que és molt espectaular, però no hi hem estat, nomès n'he vist fotografies.

Situació:


Accés: venint de La Pobla de Segur per la N-260 direcció Sort, està just després del Tunel de l'Argenteria, queda a l'esquerra de la carretera. Hi ha una rotonda per accedir-hi.


Què visitar?

Pallars Sobirà:
Pallars Jussà:

2 comentaris:

  1. Hola Marta.
    Molt bona la entrada, ja que algun cop he passat de passada al congost i no he parat mai. Va bé per la propera vegada.

    ResponElimina
  2. hola Daniel,
    Moltes gràcies. Vosaltres que sou atrevits podrieu fer excursions molt xules des d'aquí.

    ResponElimina