divendres, 2 d’octubre del 2020

Àrea de pícnic del Parc del Falgar i la Verneda, Les Franqueses del Vallès, Vallès Oriental

 Inspirada en una foto que em va sorpendra a Instagram vam estar en aquesta bona àrea de pícnic que pertany a l'Espai d'Interès Natural del Parc del Falgar i la Verneda, al límit Nord de Les Franqueses. Les fotos són del primer diumenge d'agost. En el moment de publicar l'entrada Les Franqueses té restriccions especials d'activitat social pel Covid-19, informeu-vos a la web de l'Ajuntament.

Consta de 4 taules de fusta parcialment ombrejades, estan ben separades entre elles i posades en línea comparteixen espai amb un circuit de salud.










Es tracte d'un parc molt gran, no oblidem que és un Espai Natural, que està dividit en 3 parts: oci, prats i estanys. És va inaugurar fa tant sols 1 any i mig, al març del 2019. Hi ha projectada una Aula de Natura.



La part de l'oci comprèn l'àrea de pícnic, el circuit de salud i vàries àrees de jocs infantil.

A l'entrar al parc pel Sud trobem a l'esquerra les àrees de jocs infantils amb una tirolina, tobogans divertits i altres jocs tradicionals i no tan tradicionals. Quan hi vam ser a l'agost tenien varies parts tancades perquè hi havia nius de vespa, per això també m'he esperat 2 mesos a penjar-la, per donar temps a que ho hagin solucionat.








 

Hem dit que al entrar a l'esquerra hi ha les àrees de joc, doncs bé, si al entrar anéssiu per la dreta arribarieu en pocs metres a l'àrea de pícnic.

Prats: aquesta part del parc és per separar la part amb més activitat humana de la part de reserva natural.




El gran atractiu del parc són els 3 estanys que estan al límit Nord del  parc, són lloc de pas per aus migratories i per autòctones. És un indret de gran bellesa que val la pena visitar. Per rodejar-los haureu de caminar aproximadament 1 qilòmetre.












Situació:

Coordenades de GPS:  41°38'33.47"N    2°17'37.75"E

Accés: una manera d'arribar-hi és per la carretera de l'Ametlla i pendre la sortida de L'Amella i Llerona i seguir les indicacions cap a Llerona, fins que trobareu un rotonda i heu de seguir el curs del riu Congost direcció Sud. Després haureu de creuar el riu segons teniu al planell de sota.

El parc és tan nou que a dia d'avui encara no surt acabat ni al Google Maps ni al Google Earth. Asota us posso una mica la distribució.

Què visitar?

Les Franqueses del Vallès:

http://www.lesfranqueses.cat


Vallès Oriental:


http://www.turismevalles.com/ca/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada