diumenge, 20 de setembre del 2020

Àrees de pícnic del Park Güell, Barcelona, Barcelonès

 Per celebrar l'àrea de pícnic nº 600 del bloc ho faig amb el parc més famós de Barcelona, és un espai emblemàtic de la ciutat i de l'Història de l'Art. Les fotos són d'un dia d'entre setmana de finals d'agost.

Al parc hi ha un total de 22 taules de fusta repartides en 3 àrees de pícnic. Jo feia anys que no hi anava i nomès en recordava una.

Àrea A) Consta de 10 taules repartides en 2 terrasses, 6 taules a la terrassa inferior i 4 a la superior. L'àrea de pícnic està entre la plaça  de la Natura i el Viaducte del Mig, s'hi accedeix des del Passeig de les Palmeres.












Àrea B) Està a l'extrem Sud-Est, al costat d'un dels espais de joc infantil, força apartat del nucli neuràlgic del parc. Consta de 6 taules, no són totes del mateix tamany.











Àrea C) Consta de 6 taules, varies ben ombrejades. Està a l'extrem Oest del recinte, en una de les parts més elevades del parc. És una petita explenada on també hi ha una àrea de jocs infantils i un monment a Jeroni Moragas (neuropsiquiatre infantil).















A l'entrada del park trobareu un cartell amb el mapa i una explicació de l'historia del parc, que resumida: El Park Güell havia d'ésser una urbanització de 61 vivendres on es buscava la proximitat amb la natura i s'inspirava en jardins anglesos. Eusebi Güell era el propietari del projecte i Gaudí el responsable. Van començar les obres el 1900 però el projecte d'urbanització va fracassar i les obres es parar el 1914; finalment Eusebi Güell ho va vendre a l'Ajuntament el 1922, l'Ajuntament ho va obrir al públic. El 1964 la Unesca el declara Patrimoni Mundial. Us recomano visitar-ne la webon trobareu molta més informació: https://parkguell.barcelona/

Si sou barcelonins us recomano informar-vos bé pel tema de l'entrada, a la web no ho possa però els barcelonins tenim l'entrada gratuïta si tenim el carnet de la biblioteca de la Diputació de Barcelona (nosaltres hi vam entrar gratis per aquest carnet i no ho sabiem), crec que van dir que a la tardor ho canviarien i per tenir l'entrada gratuïta seria necessari inscriures en una pàgina web. L'entrada són 10€, així que val la pena informar-se bé.

És un parc de 12 hectàrees, és moolt gran, té un munt de racons per descobrir i visitar, bonics camins i senders i obviament l'arqutectura és espectacular. Val la pena venir sense limitació de temps i perdre-us pel parc. Sincerament esperem que la situació del Covid-19 s'acabi aviat per molts motius obvis, però ens ha permès descobrir espais on habitualment està inundat de turisme, visitar el Park Güell sense quasi gent és un privilegi, però ho dic amb tot el respecte i la consciència de que necessitem  turisme a nivell econòmic.

Us passo fotos de varis indrets del parc.











































Situació:

 

 

Coordenades de GPS:  41°24'46.40"N    2° 9'7.22"E

 Accés: Com sempre a les grans poblacions us recomano utilitzar el navegador, i en aquesta cas sobretot us recoamno utilitzar transport públic. Molts autobusos deixen al carrer Alegre de Dalt i hi ha un autobus de barri (el 116) que us deixa davant mateix del parc, de l'escalinata amb el Drac que ara és la sortida.

 
A sota teniu de més a prop marcades les àrees de pícnic.


Què visitar?


Barcelona:

https://www.barcelonaturisme.com

Barcelonès:







1 comentari: