dimecres, 26 d’agost del 2020

Àrea de pícnic Ermita de Santa Rosa de Viterbo, Lledó, Matarranya (Aragó)

Bona àrea de pícnic a les afores de Lledó, a la comarca del Matarranya. Les fotos són d'un diumenge a la tarda d'agost.

L'àrea consta d'1 sola taula de pedra, però és una taula gegant, vam calcular que hi poden seure entre 60 i 70 persones. La taula queda a l'Est de l'ermita, per sota; està ben ombrejada.






Des d'un extrem de la taula hi ha unes magnífiques vistes de la Terra Alta, inclus s'intueix el poble d'Arnes.

Hi ha un bloc amb 4 barbacoes i 1 pica a darrera l'ermita.




L'ermita de Santa Rosa de Viterbo es una ermita barroca de principis del S. XVIII i restaurada el 1999; al seu costat hi ha la casa del ermità de la mateixa época. Està ubicada en un turó a mig camí entre Lledó i Cretes. El primer diumenge de juny s'hi fa una romería.



Davant l'ermita hi ha lloc per deixar el cotxe, hi ha un parell de jocs infantils i una font. També hi ha vistes cap a la Terra Alta.



Situació:


Coordenades de GPS:  40°56'16.30"N    0°15'45.09"E

Accés: Heu de sortir del poble de Lledó per la carretera TE-V-3303 sentit Sud, cap a Cretes; al cap d'aproximadament uns 2 quilómetres trobareu a l'esquerra una desviació on està indicada l'ermita, la preneu i en uns 500 metres estareu davant de l'ermita.

Què visitar?

Lledó: sento dir que no el vam visitar, és un petit poble situat just a la frontera entre Catalunya i Aragó, just per sobre del riu Algars.


Matarranya: És una comarca d'alt interés pel patrimoni natural i cultural. Nosaltres només hi vam possar un peu, vam visitar:

Cretas / Qureretes: a pocs quilòmetres de l'ermita és una població amb un centre històric molt bonic.





Túmuls funeraris íbers del Mas de Toribio: l'accés està a la carretera A-1413 entre Cretas i la desviació a Arenys de Lledó, está indicat i hi ha un petit aparcament d'on surt una ruta per visitar 8 o 9 túmuls funeraris, nosaltres en vam visitar 2, el primer está reconstruit i és molt interessant de veure, en el segon on teoricament n'hi ha 3 costa més de veure perquè no està reconstruit. No vam fer la resta.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada