dijous, 10 d’octubre de 2019

Àrea de pícnic del Jaciment ibèric de Sant Sebastià de la Guarda, Llafranc (Palafrugell), Baix Empordà

Seguint la recomanació de l'Anna Rubau, seguidora del bloc, vam estar en aquesta àrea de pícnic ara fa aproximadament 1,5 anys. Està ubicada  en el Conjunt Monumental del Far de Sant Sebastiá, a dalt d'un turó al Nord de Llafranc.
La vam visitar, igual que tot l'entorn i al marxar vam veure un cartell de prohibit menjar a l'entrada del jaciment; així que vam pensar que eren taules per fer-hi tallers. Fa pocs dies em va contactar en Josep Mª Rodríguez, també seguidor del bloc, i me'n va parlar, ell ha  parlat amb els del Museu que porta el jaciment i li han confirmat que si pot menjar però respectant totalment l'entorn i nomès fer-ho a les taules, no als passadissos del jaciment. Sobretot emporteu-vos la brossa.
 
Està en lateral est del jaciment i consa de 3 taules de fusta en un petit espai on també hi ha una construcció de fusta, estava tancada, però suposo que quan hi van escoles deuen fer-hi activitats. No tenien gaire ombra.
És un jaciment del S VI al I A.C, és d'entrada lliure i val la pena visitar-lo.El jaciment està ubicat en el conjunt Monumental de Sant Sebastià de la Guarda, on també hi ha:

Una petita capella


L´ermita de Sant Sebastià que estava tancada:
Centre del Patrimoni i el Paisatge de Sant Sebastià de la Guarda
Una torre de guaita del S. XV que es pot visitar (per 1€)
Un hotel i restaurant (no en tinc fotos).

El far:
I un mirador amb unes vistes espectaculars de LLafranc.
Si no en teniu prou, a més hi ha el Camí de Ronda i es pot fer la Ruta dels Miradors de Palafrugell, teniu feina per tot el dia...

Més informació del Conjunt Monumental de Sant Sebastià de la Guarda:


Situació:

Coordeanades de GPS:  41°53'48.32"N    3°12'6.98"E

Accés: Com he comentat està ubicat a dalt d'un turó al nord de Llafranc, trobareu indicacions per arribar-hi des de LLafranc, inclús des de la carretera que va de Llafranc a Tamariu.

Què visitar?

Llafranc:

Baix Empordà:
Calella de Palafrugell

Cap comentari:

Publica un comentari