dimecres, 19 de juny del 2019

Àrea de pícnic Mas de Prades, Ascó, Ribera d'Ebre

Seguint la recomanació de la Mireia Padern vam estar en aquesta molt bona àrea de pícnic a les afores d'Ascó, al costat de l'ermita de Santa Paulina. Les fotos són de l'agost passat, vam visitar tantes àrees de pícnics en els 2 viatges que vam fer a les Terres de l'Ebre per la preparació del llibre, que al anar dossificant-les, 10 mesos després encara m'en queden 7 per publicar...
MOLT IMPORTANT: l'ús de l'espai és grauit, però per fer-ne us s'ha d'enviar una instància a l'Ajuntament a través de la seva web o presencialment.
L'àrea consta d'una sola taual molt gran en forma de mtija lluna que està situada just davant del bloc de barbacoes, n'hi ha 4. Quan hi vam ser hi havia un tendal per fer ombra.






Darrera la taula, en una terrassa per sota, hi ha una àrea de jocs infantils.



L'espai és molt gran i sembla preparat per fer-hi acampada, però a l'ajuntament ens van dir que nomès el jovent del poble en feia aquest us (no està permès als foranis) durant una època de l'any. Hi trobareu varis blocs de banys.






L'àrea de lleure està ubicada en plena natura, en el barranc de Barbers dintre de l'Espai Natural Protegit Montsant - Pas de l'Ase. Nosaltres ho vam visitar en plena onada de calor, si podeu evitar els dies més calorusos feu-ho, són terres de secà i la calor és impactant; si veniu a l'estiu veniu preparats amb aigua, gorro i protecció solar.

A més de la propia natura que us hi envoltarà, aquesta àrea de pícnci té molts altres al·licients, com:

Ermita de Santa Paulina, construida el 2003 per substituir la que hi havia al costat del riu Ebre i que estava en runes.




Observatori de fauna: a nomès 125 metres de l'ermita (hi ha pals indicadors) trobareu aquest punt d'observació dalt d'un petit penyasagat on veureu una petita bassa on hi venen a beure els animals salvatges de l'entorn. Al estar en plena onada de calor la bassa estava en males condicions i no vam veure cap animal.








Trínxeres del barranc de Barbers: també està indicat als peus de l'esquena de l'ermita, a uns 400mts trobareu un parell de trinxeres encarades al barranc. La distància és curta, però els últims metres són de forta pendent.


Situació:

Coordenades de GPS:  41° 9'7.51"N    0°36'4.97"E

Accés: heu de sortir pel sud d'Ascó per la carretera C-128, abans d'1 quilómetre trobareu una desviació sense cap indicació, la preneu i tireu endavant fins uns 100 metres després del Búnquer de Reguers (està a peu de carretera), trobareu una desviació a la dreta davant d'un edifici on s'anuncia el Mas de Prades en una senyalització de senderisme. Agafeu aquesta pista, alquitranada al principi, durant aproximadament 2,5km seguint la pista prinicpal i les indicacions cap al Mas de Prades o cap a l'àrea de pícnic.

Què visitar?

Ascó:
Ascó i l'Ebre des del Jaciment de Vinebre
En el terme municpal d'Ascó es pot visitar el què va ser el Campament Republicà del XVè Cos de l'Exèrcit:




Ribera d'Ebre:
L'Ebre al seu pas pel meandre de Flix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada