diumenge, 17 de febrer del 2019

Àrea de pícnic Font de l'Era, Mura, Bages

Inspirats en el bloc de fonts de la web Encos hem estat en aquesta petita àrea de pícnic a l'extrem sud de Mura, al costat de la riera de Nespres. Les fotos són d'aquest matí.

Febrer 2020: hem tornat a estar-hi i segueix exactament igual.
Consta de nomès 1 taula de pedra on hi caben unes 8 o 10 persones. Aquest matí l'espai estava a l'ombra i hi feia fred, però la taula té un bon arbre al costat que quan vingui el bon temps donarà ombra, si hi toca el sol. Està al costat de la font que dóna nom a l'espai.








L'esplanada és llarga i segueix el curs de la riera, a l'extrem oposat a la taula i la font hi ha una petita bauma on aquest matí hi havia estalagtites (o estalagmites), perquè us feu una idea del fred.





L'àrea de pícnic està separada del poble per la riera de Nespres, s'hi arriba per un petit pont; però no hi ha un accés directe a la riera.





A l'altre part de la riera hi ha un parc infantil.



Teniem l'intenció de visitar les famoses coves de Mura, però vam veure a la web que ara no es podien visitar, així que al buscar altrenativa vam trobar una ruta a la web de l'Ajuntament que passa per un gorg, així que l'hem fet aquest matí. L'excursió proposada és més llarga, ruta la riera de Nespres, però nosaltres hem fet una mica menys de la meitat, fins al gorg. Són uns 10 minuts escassos fins al gorg. Des del parc infantil heu d'anar seguint tota l'estona la llera dreta de la riera passant per l'ermita de Sant Antoni, la font del Rector i la Font de l'Escolà.

Ermita de Sant Antoni


Mirant enrera veiem Mura


Agafem el camí de l'esquerra mantenint-nos a la llera esquerra.
 La font del Rector:



 La font de l'Escolà:


El gorg del Padre. El sol sortia just de darrera el gorg, així que al matí és molt mala hora per fotografiar-lo.







Per acostart-te als salts d'aigua i a les piscines naturals s'havia de passar per pedres amb gel, així que les següents fotos són del meu marit fetes amb el mòbil, perquè jo no m'he atrevit a passar-hi.





Al bloc hi ha dos àrees de pícnic més de Mura:



Situació:


Coordenades del GPS:  41°41'54.56"N  1°58'42.66"E

Accés: Si veniu de Terrassa després d'uns 22 quilómetres de sinuosa carretera trobareu una desviació cap a Mura, abans del per quilómetre des de la desviació trobareu una altra desviació a l'esquerra cap a l'ermita de Sant Antoni i la Font de l'Era. La preneu.
Trobareu a la dreta de la carrerera, poc abans de l'ermita un aparcament, heu de deixar el cotxe aquí, perquè l'accés més avall és nomès pels veïns. Des d'aquí haureu de caminar uns 300 metres fins a l'àrea de pícnic.
A sota teniu un plano de l'excursió al gorg del Padre.

Què visitar?

Mura:

Bages:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada