diumenge, 3 de febrer del 2019

Àrea de pícnic Ermita Sant Salvador del Quer, Súria, Bages

Petita àrea de pícnic als peus de l'ermita nova de Sant Salvador del Quer. Les fotos són del novembre.
Nomès té 2 taules de les que tenen forma de bolet, són molt gracioses i als petits de la casa els encantaran, però personalment les trobo poc pràctiques i incòmodes. Quan hi vam ser, un diumenge a la tarda de novembre, hi havia un grup fent un dinar amb taules pròpies, a l'ocupar força espai no vam poder fer totes les fotos que haguéssim volgut fer per no incomodar-los; però us podreu fer perfectament la idea de com és l'espai.








Hi ha la font de Sant Salvador pràcticament davant de les taules.
Hi ha 2 ermites de Sant Salvador de Quer, la que està per sobre de les taules és l'ermita nova que es va construir el 1888 per substituïr la  vella que estava en males condicions.



L'ermita de Sant Salvador Vell és romànica del s. SXIII, queda per sota de l'ermita nova pel costat oposat de les taules. Es va restaurar el 2002, en podeu trobar més informació al següent enllaç de Catalunya Medieval
 Les vistes des d'aquest turó són fantàstiques.




Situació:

Coordenades de GPS:  41°50'51.90"N    1°45'44.11"E

Accés: L'ermita de Sant Salvador del Quer queda al nord de Súria. Heu de sortir de la població per la carrtera B-423 (carretera de  Castelladral) i entre el punt quilomètric 3 i 4 trobareu a l'esquerra una desviació cap a l'ermita.

Quan arribeu a aquesta desviació veureu que surt una pista cap a l'esquerra i una cap a la dreta, heu de pendre la que surt de l'esquerra .

Llavors heu de seguir la pista durant uns 700 metres i ja hi sereu, quan hi vam ser al novembre la pista estava en bones condicions, però ja sabeu que si hi ha pluges pot canviar.

Al bloc hi ha 2 àrees de pícnic més de Súria:



Què visitar?

Súria:

Bages:
Castell de Cardona

1 comentari:

  1. Bon reportatge Marta, un llogaret força bonic i original amb aquestes taules. Una abraçada i endavant.

    ResponElimina