diumenge, 20 de gener del 2019

Àrea de pícnic Ermita de Sant Miquel de les Borgetes, Arbeca, Garrigues

Fantàstica àrea de pícnic a les afores d'Arbeca. No sé perquè no hi haviem anat fins ara, però és la primera àrea de picnic de la comarca de les Garrigues del bloc i per fi puc dir que al bloc hi ha àrees de picnic de totes les comarques de Catalunya. Les fotos són d'ahir a la tarda.
Davant l'ermita de Sant Miquel de les Borgetes hi ha una explanada allargada on hi trobem 40 taules de fusta, algunes dobles i inclus alguna triple. Estan molt ben ombrejades sota una pineda.






















Hi ha un total de 12 barbcoes amb una pica al costat (d'aigua no potable).






Darrera l'ermita hi ha 5 taules més que són més petites i no totes tenen bancs.


Més endarrera de l'ermita hi ha un bloc en banys, nosaltres els hem trobat tancats, suposo que si contacteu amb l'Ajuntament us podran deixar les claus.


L'ermita de Sant Miquel de les Borgetes és romànica; antigament era la parròquia de la població Borgetes de Selena, actualment desaparegut. Les primeres informacions que es tenen de l'emita són del S.II.



L'explanada de l'ermita i les taules queda elevada respecte el nivell de la carretera i l'aparcament, aquest és molt gran. A l'extrem esquerra hi ha una pendent per pujar a les taules sense tenir que utilitzar les escales del centre de l'aparcament. A l'aparcament hi ha una font.







Situació:

Coordenades de GPS:  41°34'32.53"N    0°54'52.08"E

Accés: Està 4 km al nord d'Arbeca.

Què visitar?

Arbeca:

Arbeca dóna el nom a l'oliva arbequina, estem en zona d'olivers i bons olis. Aprofiteu per endinsar-vos en aquest mon. A tocar de l'església, al costat del restaurant La Placeta podeu veure com era un molí d'olí.



No us perdeu el Jaciment Arqueològic de la Fortalesa Ibèrica Els Vilars; nosaltres vam fer la visita guiada i va estar super bé, la Dolors va fer que la visita d'1'30 minuts passes volant; vam apendre i ens vam divertir.









Les Garrigues:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada