dilluns, 21 de gener del 2019

Àrea de pícnic del Parc del Convent, Bellpuig, Urgell

Bona àrea de pícnic a les afores de Bellpuig, al costat del Convent de Sant Salvador. Les fotos són del dissabte al matí, les fotos són molt fosques perquè el dia era molt gris i quasi amb boira.
Al parc hi ha un total de 17 taules (12 de fusta i 5 de pedra) i  6 barbacoes repartides en 3 espais; us els descric respecte entrant al parc pel Camí de Sant Miquel:

A) Esquerra: hi ha 11 taules de fusta i un bloc de 6 barbacoes. El dissabte les taules estàven agrupades en 3 triples i 2 de soles perquè l'Associació de Pescadors de Bellpuig havia organitzat un concurs de pesca a una bassa que hi ha a 200 metres del parc, mentres transcorria el concurs estàven preparant un àpat pels concursants. Quan vingui el bon temps estarà ombrejat per les moreres.









Al costat de les taules hi han els banys, hi ha els horaris penjats (veureu la foto), però d'octubre a abril s'ha de demanar a l'Ajuntament que te'ls obrin.



B) Dreta: També sota moreres hi ha 5 taules de pedra, força antigues.






C) Sota: després del parc infantil que hi ha darrera l'àrea de taules A, en un nivell inferior del parc hi ha 1 taula de fusta. El què desconec és si per la trobada de pescadors van moure les taules d'ubicació i la repartició de taules de fusta és com us la descric.



Entre l'àrea A i la C hi ha el parc de jocs infantils.



El parc és ampli, hi trobareu també una bassa (que estava molt bruta), molt espai verd, un grup de casetes d'ocells amb forma d'espantaocells (en diuen estimaocells) i l'imponent convent.






El convent es pot visitar, nosaltres veniem de visitar el Mausoleu de l'esglèsia (després us l'explico) i haviem d'arribar a les 12 a la visita guiada del Jaciment Els Vilars d'Arbeca, així que vam descartar la visita del convent, en una altre ocasió ho farem.


Per arribar a la bassa on estaven fent el concurs de pesca heu de seguir el Camí de Sant Martí uns 100 o 200 metres, no té pèrdua.



Situació:


Coordenades de GPS:   41°37'10.52"N    1° 0'32.92"E

Accés: A Bellpuig hi arribeu per l'autovia A2 prenen la sortida 498 o la 495, està entre Tàrrega i Mollerusa. Aneu al centre de la població i seguiu les indicacions cap al Convent que està molt ben indicat.


Què visitar?

Bellpuig: Nosaltres vam visitar el Mausoleu del Duc de Cardona que hi ha a l'església de Sant Nicolau, es tracte d'una obra del Renaixement italià que us deixarà amb la boca oberta. Si us agrada l'art val la pena venir a veure aquesta majestuosa obra única a Catalunya (i a Espanya). El Duc de Cardona, Ramon Folch, fou virrei de Nàpols i va demanar ser enterrat a la seva vila natal. La seva dona va encarregar l'obra del mausoleu a un dels millors escultors del moment a l'Itàlia del S.XVI. El mausoleu estava inicialment al Convent de Sant Bartomeu però per seguretat el van traslladar fins aquí.
En fotos no llueix, sembla petit però és impressionant; fa uns 5 metres d'alçada per 5 metres d'amplada.






Urgell:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada