dilluns, 20 de novembre de 2017

Àrea de pícnic Búnquer del Cavaió, Arenys de Mar, Maresme

Àrea de pícnic ubicada a la platja del Cavaió al límit nord d'Arenys de Mar. Molt interessant pels que us interessa la història, sobretot l'etapa de la Guerra Cívil. Les fotos són del setembre.
Consta de 8 taules de fusta, sembla una àrea força nova i ben cuidada, excepte pels grafitis. Hi ha poca ombra (o quasi nula) perquè els arbres són molt joves, d'aqui uns anys estarà més ombrejada.
Té 4 taules a davant del búnquer:I 4 taules més a la part lateral/posterior:
El búnquer del Cavaió data dels voltans del 1937 i forma part d'una linea de defensa acordada per varis alcaldes del Maresme d'aquells anys. A Arenys n'hi ha varis, en trobareu informació en un plafó informatiu que hi ha a l'espai de l'àrea de pícnic; de fet ben si mireu el búnquer amb perspectiva (coma a la primera foto de sota) en podreu veure un que està a l'altre costat del tren (de fet n'hi ha 2 però se'n distingueix 1). Us passo l'enllaç de la pàgina de Facebook del Grup Búnquers Arenys, que van col·laborar amb l'Ajuntament en l'arranjament de l'espai per si us interessa el tema:

L'àrea de pícnic queda separada de la platja per l'aparcament, però està a 20 metres de la sorra.A pocs metres de l'àrea hi ha una guingueta i té bany, així que si veniu durant el bon temps hi tindreu bany.Situació:

 Accés: Està al límit nord de la població, just després del port, hi ha un accés força directe des de la carretera nacional.
Si veniu del sud per la carretera nacional, heu de creuar la població i quan ja s'acaba la zona  urbanitzada trobareu un accés al port a la dreta.
Baixeu per l'accés al port fins a la rotonda que hi ha a baix de tot.
 Heu de creuar la rotonda per tal de seguir recte.
 Anireu a parar a una mena de plaça/aparcament.
 La creueu i agafeu la carretera de l'esquerra que va a parar a la platja, ja veureu l'àrea de pícnic.

Al bloc hi ha 2 àrees de pícnic més d'Arenys de Mar:


Què visitar?

Arenys de Mar:
http://www.arenysdemar.cat

Maresme:

Cap comentari:

Publica un comentari