dimecres, 19 d’abril del 2017

RECOMANACIÓ: CATALUNYA: 50 EXCURSIONS ALS SEUS RIUS

Els que seguiu el bloc sabeu que tinc debilitat per l'aigua en totes les seves formes (rius, gorgs, llacs, salts, etc), així que no podia deixar passar aquest llibre que us recomano avui. Com que aquesta setmana és Sant Jordi, podeu autoregalar-vos-el o fer feliç a algún ésser estimat...

El llibre és de format gran (uns 21cm x 21cm), no és el típic llibre d'excursions, en aquest es dona molta importància a les fotografies que són a tot color i la meitat de gran format, són fotografies molt boniques sincerament, això també ens anima a voler anar a cada un d'aquests indrets.. Aquí teniu la contracoberta amb una breu explicació del llibre.

Com indica el títol el llibre es composa de 50 propostes d'excursions als nostres fabulosos rius, he estat contenta de veure que hem estat a molts dels rius que anomena, tot i que no hem fet les excursions.

A l'inici trobareu un índex i un planell de l'ubicació de les rutes.

Cada capítol es composa de 2 pàgines:

1ª pàgina: Hi trobareu una fitxa de les característiques (distància, ruta, temps, dificultat i observacions), la descripció de l'entorn on transcorre la ruta, l'itinerari a seguir, un petit planell i una fotografia.

2ª pàgina: tota la plana és una fotografia d'un racó de la ruta.


D' excursions n'hi ha per a tothom, n'hi ha des de 3 km fins a 20km. Si no sou de caminar molt, com nosaltres, ho podeu veure com una inspiració per visitar racons o punts concrets dels rius; podeu trobar idees d'on anar-vos a fer un banyet a l'estiu, o fer una part de l'excursió proposada, o senzillament descobrir indrets nous. Podeu fer-ho com més us convingui, és una bona font d'informació.

L'autor és en Cèsar Pasadas, geògraf, fotògraf i muntanyenc.

Com us deia, nosaltres hem estat a forces indrets descrits al llibre, aquí us ensenyo un dels que no formen part de cap entrada del bloc:

Riera de Merlès: és un indret paradisíac amb molt punts on poder fer un bany, però també hi ha força gent i alguns indrets estan plens de deixalles (que porcs són alguns!)

Fotos meves:




Bé, jo us recomano el llibre, és dels que agrada tenir i fullejar. És gran per portar-lo a sobre per fer les excursions, però us ho mireu bé abans de sortir, o copieu l'itinerari. Jo estic encantada de tenir-lo i amb ganes d'anar a descobrir més racons catalans.

Si no sabeu on comprar-ho ho podeu fer directament a l'editorial, val 23,80€:


4 comentaris: