dimecres, 26 d’abril del 2017

Àrea de pícnic de l'Ermita de Sant Quirc, Pla de l'Ermita (Taüll), Alta Ribagorça

Aquesta àrea és una mica especial i curiosa, forma part d'un bonic passeig des de l'aparcament fins a l'ermita. L'accés està al costat de l'urbanització del Pla de l'Ermita. Les fotos són del novembre, per això té aquest aspecte de tardor tan bonic.
Consta de 6 taules de pedra rudimentàries i sense bancs i 1 barbacoa. Per això us deia que és curiosa, perquè si vas a fer un àpat calent l'ho habitual és seure una bona estona a taula, sobretaula, etc. La veritat és que el lloc és preciós, jo vindria a menjar alguna cosa ràpida i gaudir de l'entorn; no sé si carregaria les coses fins aquí per fer la barbacoa (està a uns 400 metres de l'aparcament) per menjar de peu. També s'hi pot arribar per un camí des de l'urbanització que és més curt, però no sé si dintre de l'urbanització es pot deixar el cotxe.











Com he comentat forma part d'un curt sender, és un passeig força planer apte per totes les edats de 500 metres des de l'aparcament fins a l'ermita. Per mi val la pena si esteu per la zona venir fins aquí i fer el passeig, encara que no volgueu menjar aquí.

A l'aparcament del costat de l'urbanització del Pla de l'Ermita veureu que comença un caminet i té un cartell que indica St. Quirc.

El preneu i seguiu endavant.

Al cap d'uns 150 metres trobareu una glorieta que és un mirador, l'anomenen El Mirador de la Vall, té unes magnífiques vistes.


 Després haureu de seguir el caminet uns 200 metres fins que trobareu el què anomenen Racó del "Si no fós..." que és un indret preciós amb 3 bancs possats en forma de U per poder petar la xerrada.


 A pocs metres veureu el cartell que indica l'àrea de pícnic, des d'aquí ja veureu la barbacoa parcialment. Per anar a l'àrea de pícnic heu de desviar-vos uns 20 o 30 metrse del camí.



Des de l'àrea de pícnic podreu veure la bellísima ermita romànica, està a uns 100 metres, podeu arribar-vos-hi camp a través des d'aquí o tornar al camí i fer-ho per allà.
Si ho feu pel camí trobareu la Font de Sant Quirze.

L'ermita és molt bonica, es tracte d'una ermita romànica dels segles XII-XIII d'una sola nau. Per variar la vam trobar tancada. Des de l'ermita també es tenen unes vistes espectaculars de la vall.









L'aparcament és gran, no crec que tingueu problema per trobar lloc.


Situació:
Accés: Heu de passar de llarg Taüll i seguir direcció les pistes d'esquí per la carretera L-501.
Entre 1 i 2 kilómetres després de Taüll trobareu l'urbanització del Pla de l'Ermita. L'aparcament és el primer que es veu.
Agafeu l'accés a l'urbanització i just a l'entrar a la dreta hi ha l'entrada a l'aparcament.

Què visitar?

Taüll:

Alta Ribagorça:

2 comentaris:

  1. Bon reportatge Marta, un racó a tindre en compte, com tots el que publiques. Una abraçada i endavant.

    ResponElimina