divendres, 14 d’abril del 2017

Àrea de pícnic de La Torre de l'Aldea, L'Aldea, Baix Ebre

Bona àrea de pícnic en un punt d'interès turístic de l'Aldea, està a 2km al sud de la població , s'hi arriba còmodament per una carretera asfaltada.
Consta de 2 taules de fusta que a l'estiu gaudiran d'una bona ombra de les moreres que hi ha a l'espai. Junt amb les taules hi ha alguns jocs infantils per nens força petits.









L'àrea de pícnic forma part del conjunt de la Torre de l'Aldea que està integrat també per la torre que li dóna nom i el jaciment arqueològic anexa , l'ermita de la Mare de Déu de l'Aldea, un punt d'informació i un petit cementiri.

La Torre de l'Aldea és una de les moltíssimes torres de vigia que es van construir per vigilar l'aproximació de pirates i corsaris. Trobareu a l'espai de les taules un planell on podreu veure la posició de les torres. La proximitat de les torres servia perquè fent senyals amb foc o fum es podien avisar els uns als altres de l'atac o possible atac de pirates.
Si voleu visitar la torre al punt d'informació us l'obriran, a dintre trobareu molta informació i a més podreu pujar fins a dalt de tot i gaudir de les vistes.










 A més del punt d'Informació turística, l'espai està ple de cartells informatius.




L'ermita té els orígens al S XII igual que la torre, però ha estat restaurada i ampliada posteriorment. Per sort la vam trobar oberta, el què més em va cridar l'atenció és un quadre al lateral dret de l'altar amb una representació costumbrista de l'entorn.





Més fotos de l'espai de la Torre de l'Aldea:






Situació: 
 Accés:Si veniu per la carretera N-340 heu de pendre la sortida L'Aldea Nord.

 Al sortir de la N-340 trobareu 2 rotondes, vosaltres aneu direcció l'Aldea Nord
Entrareu a l'Aldea per l'Avinguda Catalunya, passareu varies fàbriques o magatzems.
 Quan entreu al poble estigueu atents perquè a la dreta hi ha un cartell que indica l'ermita de l'Aldea cap a l'esquerra.
Seguiu l'indicació i estareu al carrer de l'Estació.

Sguiu endavant i ja estareu a la carretera de l'ermita , seguiu endavant.

 En aquest punt gireu a la dreta, des d'aquí ja veureu la torre.
 I ja hi sereu.

A l'Aldea hi ha mínim una altra torre  amb àrea de pícnic: la Torre de la Candela, us en parlaré un altre dia.

Què visitar?

L'Aldea:

Parc Natural del Delta de l'Ebre:  una suggerència que no està molt lluny de l'Aldea són els Ullals de Baltassar, unes sorgències subterrànies que creen un entorn de vegetació molt frondós i diferent a la resta del Delta. És un recorregut curt que passa per vàries d'aquestes surgències.







3 comentaris:

  1. Bon dia Marta, aquest diumenge vem estar a aquesta petita àrea de picnic, marrvellosa per la tranquil·litat, té un bon accés i és una zona molt tranquil·la on pots deixar una mica als nens al seu aire ja que no hi ha cap perill inminent. Aquest diumenge tornarem per la zona, probarem unaltre i també la comentare, gràcies per la feina.

    ResponElimina
  2. Hola Marta, aquest diumenge passat vem estar a aquesta zona, i vem anar a aquesta àrea de picnic, va superar les nostres perspectives, és una zona molt tranquil·la, podies deixar als nens a la seva ja que ni corrien cap perill, zona petita, ideal per que no hi hagin aglomeracions. Gràcies per la feina, aquest diumenge tornem per la zona i anirem a unaltre zona de picnic, espero tindra tanta sort com aquesta vegada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola de nou Elisabet,
      Gràcies pel missatge, veig que se t'ha duplicat, nomès et contesto un. A mi també em va agradar, és una àrea amb un plus d'interès, com a mi m'agraden. Espero que si que tingueu sort en la propera que trieu. Una abraçada,

      Elimina