divendres, 29 de juliol del 2016

RECOMANACIÓ: LLIBRE ELS IMPERDIBLES DE LA GARROTXA. 23 GORGES I RECORREGUTS D'AIGUA

Que la Garrotxa és un petit paradís ho sabem tots, però fins a quin punt ho és nomès ho saben els que tenen la sort de viure-hi (o visitar-ho sovint) i els que seguim el bloc d'en Ramon Roura Gorges de la Garrotxa (i altres).   Ha traslladat a aquest llibre la divulgació que fa del tema axí com les fotogràfies del seu bloc, que per cert treuen l'alè. De fet el llibre és un petit recull del què té al bloc.

IMPORTANT ABRIL'18: Està fora de catàleg segons la web de la seva editorial.



El llibre és molt maco i fet amb cura; les fotos són en color així que gaudireu molt llegint-lo. Trobareu un índex de gorges i un planell per ubicar-les sobre el territori.

Cada capítol té una fitxa amb informàció pràctica, un planell d'ubicació i del recorregut a les dues planes inicials, després trobareu vàries pàgines amb fotografies precioses i una completa explicació de com arribar-hi així com de què hi trobareu. En Ramon ens trasmet la seva passió pel què fa i per la natura tan visualment amb les fotografies com amb els textes.
Nosaltres nomès hem estat a unes poques de les que proposa, com per exemple el Gorg de Santa Margarida o al Molí dels Murris. Us posso alguna foto del llibre d'aquests 2 gorgs perquè veieu com és l'estructura.

Gorg de Santa Margarida

Gorg de Santa Margarida

Gorg de Santa Margarida

Gorg de Santa Margarida quan nosaltres hi vam ser

Gorg del Molí dels Murris, la foto ha quedat borrosa quan pugui la canvio

Gorg Molí dels Murris quan nosaltres hi vam ser
Si us agrada la natura i sobretot si us agraden els gorgs i rius no us perdeu aquest llibre ni el seu bloc on n'hi ha molts més. Ah! i el pròleg del llibre és d'en Josep Mauri Portolès, autor d'un altre llibre que us he recomanat:  Curiositats Naturals a prop de Barcelona

Si hagués de possar un "però" al llibre, perdona Ramon, és que les cobertes siguin postals que es poden treure (va troquelat per poder fer-ho). És molt original, però per mi que els llibres són petits tresors i que m'agrada portar a sobre,la idea de que se'm pugui trencar em preocupa. Tot i així val cada euro del seu preu. Nomès que jo hagués possat les postals després de la coberta; nomès és una opinió personal.

És una edició curta, si no recordo malament són 500 copies, no us el perdeu! Si no sabeu on comprar-l'ho feu com jo, per internet amb l'editorial:

4 comentaris:

  1. Hola Marta, fins ara no havia llegit la teva entrada. M'agrada llegir que el llibre t'ha agradat i que per això el recomanes. En quan a la portada, a mi m'agrada com ha quedat, tot i que és veritat que pots quedar-te sense llibre :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ramon,
      A mi estéticament la portada m'agrada, el què no m'agrada és l'ho delicada que és. Ah! i ja sabia que m'agradaria el llibre abans de tenir-lo, senzillament coneixent el teu bloc ho sabia; però realment el llibre no decepciona gens, més aviat el contrari, sorprèn molt gratament.

      Elimina
  2. La veritat és que té molt bona pinta, i coneixent el bloc de l'autor segur que val la pena.
    Gràcies per l'informació.

    ResponElimina
    Respostes
    1. De res! No ho dubtis, si t'agrada el bloc t'agradarà el llibre.

      Elimina