diumenge, 5 de juny del 2016

Àrea de pícnic del Dolmen del Coll de Pauet, Bassella, Alt Urgell

Bonica i agradable àrea de pícnic de pas al límit nord del pantà de Rialb; la veritat és que m'he inventat el nom perquè els cartells informatius estaven malmesos (una pena), i tampoc estic 100% segura si pertany al municipi de Bassella o a Oliana, mirant mapes m'ha semblat que a Bassella.
Consta de 4 taules de pedra, 2 rectangulars i 2 rodones. Tot i que estar a tocar de la carretera és un espai tranquil i sorprenentment bonic, ja que quan el veus des de la carretera penses que és una simple zona de carretera; però és realment maco i té unes bones vistes. Val la pena parar a fer un mos o a estirar les cames.
















Com indica el nom hi ha un dolmen, és una pena perquè algun vàndal n'ha destruït la informació dels 2 cartells que hi ha sobre el monument megalític. Però gràcies a en Josep Sansalvador he sapigut el nom del monument i us puc dir que sembla que és d'entre el 3.500 A.C i el 3.000 A.C., informació que he tret d'un bloc que m'ha proporcionat en Josep i que és molt interessant, si en voleu més informació: Rutes Prehistòriques



Hi ha lloc per aparcar i plafons informatius de la comarca.



Situació:


Accés : és molt senzill arribar-hi. Si veniu per la C-14 direcció Andorra trobareu un indicador de la desviació cap a Nuncarga i Aguilar.
 Quan arribeu a la desviació ja tindreu la zona de pícnic a l'esquerra.

 A la rotonda heu de pendre la 2ª sortida (la 3ª és per tornar a agafar la C-14) i ja estareu a la zona de pícnic.



Què visitar?

Bassella:


Alt Urgell:

8 comentaris:

  1. Un lloc bonic, bon reportatge Marta, per allà hi han racons molt bonics, llàstima que amb quedi apartat, pro de tant en tant miro d'escapar-me. Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Josep; si que queda lluny si, però intentem mica en mica arribar a tot arreu, però costa.
      Un abraçada!

      Elimina
  2. Si si A mi tambe me queda molt apartat els lloc i reportage fantastiic Josep la Marta no para mai amunt i avall una abraçada !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Cinto! Paro més del què sembla, vam estar a l'Alt Urgell al febrer i estaré penjant zones de pícnic d'allà força temps... Quan sortim aprofitem el temps, jeje
      Una abraçada!

      Elimina
  3. Hola Marta.
    Venint d'Andorra el teu mapa interactiu ens ha vingut de perles per trovar un àrea de pícnic per dinar, en aquest cas l'àrea de pícnic del Dolmen.
    Encara així haig de dir que el sol pica una mica, tot i que les vistes són precioses.
    Una abraçada : )

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Daniel,
      M'alegro que us servís. Quan nosaltres hi vam ser hi havia alguna taula amb ombra, suposo que depenent de l'hora i estació de l'any n'hi ha més o menys.
      Una abraçada

      Elimina