diumenge, 10 de maig del 2015

Zona de pícnic dels Pèlags, Vilobí de Penedès, Alt Penedès

Petíta zona de pícnic de pas ideal si veniu a veure els Pèlags. S'hi arriba fàcilment des del poble si saps on és, perquè no està senyalitzada; nosaltres hem tingut que preguntar a una dona del poble que ha estat molt amable. Està a l'accés del pèlag menys conegut i menys visitat, s'ha de venir expressament; 2 usuaris van contactar amb mi per dir-me que ja no hi havia la taula, he parlat amb l'Ajuntament de Vilobí i m'han confirmat que la taula segueix al seu lloc i que es pot utilitzar.

Nomès té una taula i poc espai per jugar. Està al'accés d'un dels pèlags més petits i menys visitat, a jutjar per la quantitat de plantes del camí. No és una zona de pícnic molt atractiva, però si voleu visitar els pèlags és un bon lloc per menjar i com que no està indicada, qui la vulgui utilitzar sabrà on és.



Si seguiu el camí que baixa arribareu a un pèlag, el menys espectacular dels 3 que hem vist.
Si seguiu la pista de sorra, des d'on hi ha la taula anireu a la part on hi han els més bonics.





Si seguiu aquest camí podreu arribar caminant fins a la part superior del més gran. Però no hi ha quasi indicacions.
En aquesta punt de l'espai hi ha un cartell que possa prohibit banyar-se en els Pèlags, tot i que vam veure gent fent-ho. No us arrisqueu a que us possin una multa i feu cas de la normativa.
Heu de seguir el camí, passareu per costat d'una gran explanada, és un bon lloc per jugar i córrer. Avui hi havia una festa organitzada.
 Ho passeu de llarg i seguiu endavant fins que trobareu una valla. Agafeu el camí que puja fins a una vinya, aquí agafeu el camí de l'esquerra.

Heu de vigilar el penyasegat; però les vistes són fantàstiques.
Per anar a la part inferior hem tirat enrerra i ens hi hem acostat amb el cotxe, perquè no estàvem segurs del camí; però si pot anar a peu si eviteu l'època de calor.






Situació:
L'accés a la zona de pícnic està a la intersecció entre el carrer Pèlag i el carrer Santa Maria. Veureu uns contenidors a la dreta d 'un camí, heu de pendre aquest camí i a uns 20 metres veureu l'accés a la dreta. Haureu de deixar el cotxe al camí.

Heu de seguir recte pel costat dels contenidors.


Us posso també el mapa del Google Earth amb els accesos als 2 pèlags més bonics i grans. En color vermell és el camí per fer a peu fins a la part superior del Pèlag més gran. El color groc és el curt camí fins a la part inferior del segon Pèlag més gran. El color blau indica el camí per arribar a la part inferior del Pèlag més gran caminant o en cotxe.


Què visitar?

Vilobí de Penedès:
Alt Penedès:


15 comentaris:

  1. Un bon lloc crec que o te tot com tu dius un lloc petit i el que veig molt important encara que veig que per els dies de calor no i ha gaire sombra si al menys te pots donar una remullada com sempre molt bon reportage !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinto,
      Moltes gràcies. Si, no t´´e ombres, ´´es un hándicap per l'estiu. L'ho del bany en un d'ells possava prohibit banyar-s'hi, però no s´´e si feia referencia a tots o no; perquè en el gran t´´e pinta a que la gent s'hi banya.

      Elimina
  2. No es per fastidiar pero sabeu que per ordenança municipal esta prohibit banyar-se tant persones com animals, pescar, fer picnic, etc., tot i que no esta ben senyalitzat, castigat amb multes molt fortes, a nosaltres ens van informar els mossos, per cert molt atens i amables.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola anonim,
      Crec que no t'has llegit el texte perque ja especifico que possa que està prohibit banyar-s'hi I pel què fa a fer picnic si hi ha una zona habilitada per fer-ho amb una taula és que es pot fer., jo no dic que es pugui fer picnic on és vulgui..En qualsevol cas gràcies

      Elimina
    2. Hola d nou,
      Finalment he pogut parlar amb l'Ajuntament de Vilobí i m'han confirmat que la taula segueix al seu lloc i hi està permès fer-hi pícnic. Crec que no deurieu anar a aquest pèlag més petit on està ubicada. De totes maneres gràcies per contactar.
      Salutacions,

      Elimina
  3. Hola Marta,
    Jo hi he estat avui i, com diu anònim, hi ha varios cartells on posa que està prohibit banyar-se, fer picnic... La taula que comentes ja no hi és. La veritat és que és una llàstima que no s'obrin a la gent. Enhorabona pel blog

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola anonim,
      Gracies per escriure. L'altre persona no va especificar que la taula no hi és; si han tret la taula la cosa canvia. He escrit a l'Ajuntament perque m'ho confirmin, no sigui que l'hagin canviat de lloc; igualment quedava molt apartada dels pelags principals, segur que l'heu buscat on especifico?
      Que esta prohibit banyar-se a mi em ja va quedar molt clar quan hi vam ser, al blog ho dic i recomano que s'informin si pensen fer-ho precisament per evitar posibles multes; no perque jo dubti de si es pot fer.
      Moltes gracies.

      Elimina
    2. Hola d nou,
      Com li he dit a l'altre anònim, finalment he pogut parlar amb l'Ajuntament de Vilobí i m'han confirmat que la taula segueix al seu lloc i hi està permès fer-hi pícnic. Crec que no deurieu anar a aquest pèlag més petit on està ubicada. De totes maneres gràcies per contactar.
      Salutacions,

      Elimina
  4. Tres anys després... La taula continua al seu lloc!
    Felicitats pel blog

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Parre L-Man! Per l'informació i per la felicitació. M'alegro que encara hi hagi la taula.

      Elimina
  5. Sabeu perquè no es permès banyarse? Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Tamara,
      A l'Ajuntament de Vilobí t'ho sabran explicar bé, però jo entenc que és un espai protegit per la seva singularitat i fragilitat.

      Elimina
  6. Gracias por compartir esta zona de picnic.
    Hemos encontrado la mesa gracias a tus indicaciones.
    Hemos disfrutado del paisaje que ofrecen els pelags. Un sitio que se respira tranquilidad y silencio. Muy de agradecer cuando sales de la ciudad.

    Grcias

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carlos,
      Muchas gracias por tu comentario. Me alegra mucho que os haya gustado y que hayáis disfrutado de su tranquilidad.
      Un saludo,

      Elimina
  7. Hola Marta, l'ajuntament ha instal·lat 2 taules de pícnic i uns contenidors a un altre dels pèlags. Sí m'indiques com puc enviar-te fotos per actualitzar l'entrada. Gràcies.

    ResponElimina