diumenge, 21 de desembre del 2014

Àrea recreativa (berenador) Ermita Sant Cristòfol de la Rabassa, Juberri, Parròquia Sant Julià de Lòira (Andorra)

Molt bona i frondosa zona de pícnic que creiem que pertany al municipi de Juberri. S'hi arriba per una pista forestal que surt de la Carretera de la Rabassa.

Consta de 2 zones diferenciades a banda i banda de la pista forestal.

A- Zona ermita: queda a la part superior de la pisat forestal i s'hi arriba per unes escales. Consta de 4 taules, 4 barbacoes, una font i la petita ermita que li dóna nom. Té força lloc per jugar.

















B- Zona Font del Fornell: és la part inferior de la pista forestal; està a la pendent (pronunciada) de la muntanya.Les fotos són des de la pista perquè feia molta pendent, havia plogut i no vaig veure clar baixar-hi. Consta de 4 taules i 4 barbacoes a més de la font; tenim dubtes si aquesta part pertany a l'àrea recreativa de l'ermita o en forma una d'independent. També s'hi pot arribar des de la ctra de la Rabassa (que es veu a la part inferior de les taules), però haurieu de deixar el cotxe a la carretera.




Els cotxes es poden deixar a la pista forestal que és molt ample.



Situació:

Accés: Des de que entreu a Andorra ja hi ha anuncis del Parc Naturlàndia, si en segui les indicacions arribareu a la desviació de la zona de pícnic. Un cop passat el poble de Juberri heu de seguir direcció al parc, però ja més atents.
Hi ha 2 accessos,  nosaltres hi vam arribar pel més llunyà (accés 1) perquè hi vam arribar investigant, no la coneixiem.


Accés 1: com deia, un cop passat Juberri heu de seguir endavant, fins que al cap de 1 o 2 km. trobareu una desviació a la dreta amb un cartell que anuncia l'ermita. Heu de seguir la pista forestal (de condicions entre bones i regulars) fins que veureu una barana de fusta i uns contenidors.




Accés 2: tot i estar més proper a Juberri, no està anunciat. No hi vam passar, així que no sabem com està la pista, imaginem que igual que el primer tram.
Molt poc després del poble trobareu una doble desviació, a la dreta sense cartell hi ha la pista que va a l'ermita; a l'esquerra hi ha una desviació cap a l'Hotel Coma Bella (just a la desviació hi ha una altra àrea recreativa i camí de l'altre accés encara n'hi ha una altra, les faré un altre dia).
Desviació a la dreta cap a l'ermita

Desviació a l'esquerra cap a l'hotel i una altra àrea de pícnic
Què visitar?

Juberri:

Parròquia Sant Julià de Lòira:

Andorra:

2 comentaris:

  1. Un lloc precios quasi desde aqui se pot sentir la olor dels pins i la tranquilitat que si aprecia es del tipos de llocs que a mi me agraden si hi hages un rierol ja seria massa pero no es pot demanar tot una abraçada !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, és veritat, amb un rierol sería encara més bonic; a mi també m'encanta l'aigua. Una abraçada!

      Elimina