dimarts, 18 de novembre del 2014

Àrea recreativa Sant Joan de l'Avellanet, Bagà, Berguedà

Petita zona de pícnic molt a prop de l'ermita de Sant Joan de l'Avellanet que li dóna nom. L'accés està a la carretera que va de Bagà a Gisclareny. Tinc poques fotos i fetes amb presses perquè hi havia gent a les taules i això m'incomode molt a l'hora de fer-les per no molestar.

AGOST'19: hi hem tornat a estar i no ha canviat gens, però aquest cop no hi havia ningú, així que la vaig poder fotografiar bé. Deixaré al final les fotos de la tardor del 2014.

Consta de 4 taules i dues barbacoes, hi ha ombres. Està a la vessant de la muntanya i té bones vistes.






 L'espai és petit però agradable, té la carretera just al costat però és poc transitada. Els cotxes s'han de deixar en un petit espai al costat de la carretera on també hi ha una font


Fotos del 2014:






.





Localització:
 

Accés: Venint de Bagà direcció Gisclareny, quan ja haugueu passat l'Àrea recreativa del Pont de Sant Joan començareu a pujar la muntanya, en una de les corves hi ha una desviació a l'esquerra que porta cap a l'ermita i la zona de pícnic.

A Bagà hi ha moltes zones de pícnic, al bloc a més d'aquesta n'hi ha 7 més:


Què visitar?

Ermita de Sant Joan d'Avellanet :Hem estat 2 cops i no l'hem visitat, el primer cop perquè hi erem de passada i aquest últim cop ni hi vam pensar...


Via del Nicolau: el 2014 no la vam poder fer per les presses, en aquesta ocasió (2019) era l'objectiu de la sortida. Jo us posso unes quantes fotos, però us suggereixo que mireu el bloc d'en Josep Balius perquè és molt interessant. 

Dintre del terme municipal d Bagà hi ha moltes excursions per fer, una és aquesta. Aquesta via va des del costat de l'àrea de pícnic de Sant Joan de l'Avellanet fins a Guardiola, en total són 6km.  Es recomana fer-ho des de Sant Joan de l'Avellanet perquè és el sentit que tenia el carrilet de troncs que recorría aquest tram. Nosaltres vam fer fins a Bagà, que són 3,3km. És una pista planera en lleugera baixada i apte per qualsevol edat; pel camí trobareu un pont penjant, 2 túnels i una vagoneta.  Com que hi vam anar amb uns amics vam deixar un cotxe a Bagà i amb l'altre vam anar fins a l'inici (com suggerien a Rutes Pirineus), però naturalment es pot fer anada i tornada.






















Bagà:


Berguedà:





4 comentaris:

  1. Un altre reco del Bergada precios es un llastima que el desconegui tan pero be amb els teus reportages ja mi apropu una mica mes molt bon Marta !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Cinto! Catalunya és molt gran, és impossible coneixer-la tota; però seguirem intentar coneixer al màxim en persona i entre tots els blocs que fem ens en fem. Una abraçada!

      Elimina
  2. Hola Marta, en primer lloc gracies per esmenar el meu bloc, bon recull gràfic amb una excel·lent explicació, tens raó es un lloc força acollidor, tranquil i punt d'inici o final de la Via del Nicolau, per si algú la vol fer deixo l'enllaç amb el teu permis: http://josepbaliusplanellas.blogspot.com.es/2013/10/via-del-nicolau-bergueda.html.
    Una abraçada i endavant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep! Moltes gràcies. Cap problema per compartir l'enllaç, de fet també hi és a l'entrada. Nosaltres ens vam quedar amb les ganes de fer la via, però ja hi anirem. Una abraçada!

      Elimina