diumenge, 2 de novembre del 2014

Àrea de lleure Roca de l'Abella, Vimbodí, Conca de Barberà

Inspirats en el llibre Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic Camp de Tarragona, hem anat a aquesta bona zona de pícnic que pertany al municipi de Vimbodí i està dintre de l'Espai d'Interés Natural del Bosc de Poblet. S'hi arriba per una desviació de la carretera que va de Poblet a Prades.

FEBRER 2020: hi hem tornat a estar i està tot igual, excepte el pas del riu que ara són varis pilons.


Consta de dues zones:

Obaga: està a l'altre costat de la riera, consta de 4 taules integrades a la vessant de la muntanya, de difícil accés si aneu amb cotxets. Hi ha una font que segons ens han dit és molt bona, però és no clorada. Quan hi vam ser per primer cop a la tardor, la riera estava seca, però hi hem tornat a anar a la primavera i si que hi havia aigua, així que hem actualitzat algunes fotos amb aigua.











Solana: Està al costat del punt d'informació i consta de 5 taules, una d'elles adaptada per a cadira de rodes, és l'única; hi ha una rampa per accedir-hi, també n'hi ha per anar a les barbacoes.








Entre les dues zones i al costat de la riera hi ha un bloc amb 4 barbacoes i una pica.






Hi ha un punt d'informació i centre d'interpretació del Bosc de Poblet que obre segons temporada. Per exemple ara durant la temporada de bolets obre els caps de setmana i festius fins a les 13:00h. Per informar-vos de si estarà obert podeu contactat amb ells al telf. 977871732 o al mail: pnpoblet@gencat.cat.
És zona de bolets però per collir-ne s'ha de demanar una llicència, us la poden fer al punt d'informació o altres punts d'informació de la zona; també es pot fer per internet. La llicència per un dia val 3,00€ però també en podeu fer per tota la temporada.





Hi han banys (molt nets) i estan lligats a l'horari d'obertura del punt d'informació i centre d'interpretació.


Hi ha vàries excursions per fer des d'aquí, al punt d'informació us donaran tríptics i l'informació que necessiteu. Nosaltres hem anat al gorg que està  nomès a 200 mts, també s'hi pot arribar seguint la carretera fins a unes escales que baixen.







Hi ha zona d'aparcament suficientment gran.






Situació:


Al bloc hi ha dues zones de pícnic més de Vimbodí:



Accés: Just davant de l'entrada principal a Poblet surt la carretera que va a Prades, l'heu d'agafar i en 2/3 km. trobareu una deviació a l'esquerra que és l'entrada a la Vall de Castellfollit, l'indicació queda amagada i no es veu fins que arribeu a l'alçada de la desviació; l'heu de pendre i en pocs metres trobareu l'àrea de lleure.



Què visitar?

Vimbodí:


Monestir de Poblet:

Espai d'Interés Natural del Bosc de Poblet:


Conca de Barberà:


4 comentaris:

  1. Un lloc molt bonic i molt ben ilustrat ..

    ResponElimina
  2. El dia que vagi a Poblet quasi segur que m'he acosto per fer un mos, gracies Marta, bon reportatge. Una abraçada i endavant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies.
      Quan al gorg baixi aigua pot ser molt maco i l'entorn és preciós.

      Elimina