dissabte, 4 d’octubre del 2014

Zona de pícnic de l'Ermita de Sant Antoni de Pàdua, Sant Joan de les Abadesses, Ripollès

Fabulosa zona de pícnic que ens ha recomenat una seguidora del bloc, l'Imma Parrizas, a l'ermita de Sant Antoni de Pàdua al municipi de Sant Joan de les Abadesses. Per arribar-hi un cop esteu a Sant Joan heu de seguir les indicacions cap a Vallfogona del Ripollés, però està a menys de 2km. de Sant Joan; just a la sortida del poble trobareu una desviació amb l'indicació de l'ermita.
Consta de 9 grups d'entre 2 i 4 taules  amb una barbacoa doble cada un. Estan ubicats a la pendent de la muntanya; hi ha taules a l'ombra i al sol.








Tant les taules com les barbacoes es veuen molt noves i ben cuidades. Les barbacoes són molt modernes; ternen les graelles mòbils i d'alçada graduable; així et facilita preparar les brases i possar el menjar a l'alçada que et convé.




Més fotos de les taules:








Al matí hem estat collint bolets per una altra zona del Ripollés, però aquí també n'hi havia, sobretot Camagrocs.
Bolets del Ripollés
L'ermita no està en molt bones condicions, però té un entorn molt bonic.







La zona d'aparcament és molt gran.



Situació:

Accés: com ja he explicat heu de seguir les indicacions cap a Vallfogona del Ripollés i al sortir de la zona urbanitzada de Sant Joan de les Abadesses veureu una desviació a l'esquerra que heu de pendre, hi està anunciada l'ermita. Heu de seguir la pista durant 1,4km. per un paisatge molt maco i frondós. Just abans de l'ermita ja començareu a veure alguna taula i barbacoa. Ja us podreu quedar on vulgueu, però us recomanem arribar fins a dalt i llavors decidir, perquè hi ha moltes taules i totes fantàstiques.

Al bloc hi ha 3 àrees de pícnic més de Sant Joan de les Abadesses:


Què visitar?

Sant Joan de les Abadesses:


Gorg de la Malatosca: avui no hi hem pogut anar perquè després de dinar s'ha possat a ploure molt. La foto és de fa 2 anys i si no ha canviat hi havien un parell de taules davant del gorg (no en tinc fotos perquè llavors ni ens haviem plantejat el bloc).
Per si us interessa anar-hi us posso l'enllaç del bloc del Cinto Soler i del Josep Balius on trobareu l'explicació i fotos fantàstiques:



Ripollès:



12 comentaris:

  1. Molt bon reportage Marta cada dia te superes soc força coneixedor del Ripolles pero me he quedat de pedra el fantastic lloc que proposes ni remotament el coneixia el que sempre dic cada dia una cosa nova una abraçada i a continuar !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies! Nosaltres no sabiem que ens trobariem, perquè no he aconsegui trobar-ne res per internet i quan hem arribat hem al·lucinat. El lloc és increible, ens ha encantat.
      És genial que els seguidors del bloc ens diguin els llocs que coneixen.
      Una abraçada,

      Elimina
  2. Molt bon reportatge Marta (com tots) i gracies per anomenar el meu bloc, mira que estic tip de passar per Sant Joan i no sabia que hi hages aquesta zona tan a prop, el dia que vaig anar al gorg de Malatosca podriem haver anat a dinar aci, llàstima de no haver-ho sabut abans. Ets la millor buscadora de Pícnics. Una abraçada i endavant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Josep; però el mèrit no és meu, perquè no l'he trobat, me l'han dit. Com li deia al Cinto, és una gran sort que la gent comparteixi amb nosaltres els que ells coneixen. La llàstima és no tenir temps ni diners per anar a tots els que ens diuen o sabem; però mica en mica fem el què podem i a més ho disfrutem!

      Elimina
  3. Avui hem gaudit d'aquest lloc tant preciós, i a sobre hem emplenat un cistell de pinatells! Gràcies Marta, sóc gran seguidora del teu blog!!! Bona feina!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Maria,
      Moltes gràcies.Estic contenta de tornar-te a llegir i m'alegra que us hagi agradat; a nosaltres també ens va agradar molt.

      Elimina
  4. Hola, éste precioso lugar es gratis?
    Pedazo de blog tienes, enhorabuena!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Montse,
      Muchas gracias!
      Si que es gratis; casi todos los del blog lo son, cuando son de pago lo pongo, as´´i que si ves que no pone nada es que son gratis. Hay muchas preciosas y gratis, hay que aprovecharlas y cuidarlas.
      Un saludo,
      Marta

      Elimina
  5. Avui he descobert el teu blog buscant área de picnic en aquesta zona. Gràcies pel blog, a partir d'ara et seguiré. Som uns amants dels pinics en plena natura i aquest lloc ens ha agradat molt! Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Elisabet,
      Moltes gràcies pel missatge i les teves paraules. M'alegro que us hagi agradat. La veritat és que aquesta àrea de l'ermita de Sant Antoni és fantàstica. Gràcies per seguir-nos!

      Elimina
  6. Jo tinc una pregunta... Es pot fer foc ara durnat el mes de setembre??

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo això no ho puc saber perquè depen del risc d'incendi, hauries de parlar amb l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadeses.

      Elimina