divendres, 12 de setembre del 2014

Àrea d'esplai del Pantà de Sau, Vilanova de Sau, Osona

Bona zona de pícnic als peus del Pantà de Sau. Venint de Vilanova de Sau un cop passada la pressa hem de girar a l'esquerra i seguint cap a endavant fins que haguem passat el Club Nàutic i el seu restaurant. L'àrea ha estat ampliada i restaurada aquest estiu, crec que es va inaugurar al juliol; pel què vam sentir dir a un treballador està previst afegir més barbacoes i banys.

En total té 7 taules dividides en 2 zones una al davant de l'altra:

- Zona exterior: consta de 4 taules en una zona vallada.





- Zona coberta: té 3 taules i 2 barbacoes.







Les dues zones de pícnic estan entre els dos aparcaments; hi ha moltes places d'aparcament perquè és un lloc molt visitat i a més hi ha molta gent que hi ve a pescar (almenys nosaltres hi vam ser un dissabte i hi havia molta gent fent-ho i ben aviat). Al costat de l'accés peatonal de la zona exterior hi ha dues places d'aparcament reservades per persones amb mobilitat reduïda.






On s'acaba l'aparcament hi ha l'accés al pantà, depenent de com el trobeu de ple haureu de caminar més o menys. Nosaltres el vam trobar força ple i amb boira.









Situació:


GPS: 41°58'32.10"N    2°23'43.35"E
Accés: com he comentat quan es creua la pressa s'ha de girar a l'esquerra i anar seguint endavant un parell o 3 de km. fins a l'aparcament. Quedarà molt poquet quan trobeu a l'esquerra el restaurant Sau Vell del Club Nàutic. Us posso fotos del Google Earth de sobre la pressa i de l'entrada al Club Nàutic.

Què visitar?
Vilanova de Sau: aprofito per dir-vos que al costat de l'esglèsia hi ha un parc infantil amb dues taules i 2 km. després de la població hi ha la zona de pícnic de Els Vernet de Ca la Marta que podeu veure en aquest bloc.

Osona:



8 comentaris:

  1. Un bon lloc Marta, a mes si hi ha sequera (millor que no) estàs a quatre passes de visitar l'antic poble.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies.
      Si és veritat, nosaltres hi haviem estat fa 1 i mitg ii vam arribar a 10 metres de l'esglèsia; ens va sorprendre gratament que nomès sobresortís el sostre del campanar.

      Elimina
  2. Fa uns 4 anys si no recordo malamet el campanar la esglesia es veia quasi tot y a la de esglesia Susqueda inclus si podia anar, aquesta zona de pic nic la conec un lloc molt maco i molt bon reportage ¡¡¡

    ResponElimina
  3. Es pot cuinar a la barbacoa de la foto?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan hi vam ser el 2014 si, suposo que encara hi és però no hi hem tornat des de llavors, però per saber si està permès fer-la servir a ple estiu hauries de parlar amb l'Ajuntament de Vilanova de Sau, tot i que està ben protegida depen d'ells i del riscs d'incendis.

      Elimina
  4. A l'hivern suposso que serà possible fer barbacoa però no se si s'ha de reservar o si s'ha de pagar entrada. Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola,
      A la web de l'Ajuntament diu que no es necessita permís per utilitzar-la i és gratuit. No heu de reservar. A l'hivern habitualment si es poden utilitzar i aquesta que és sota cobert, més.

      Elimina