divendres, 16 de maig del 2014

Àrea recreativa Gresolet al Santuari de Gresolet, Saldes, Berguedà

Magnífica zona de pícnic en un paratge idílic, a la cara nord del Pedraforca. S'hi pot arribar des de Saldes i des de Gisclareny, està a uns 7 km. de pista forestal de condicions regulars amb trossos  dolents pels 2 costats.

La muntanya del darrera és la cara nord del Pedraforca.
Té un total de 8 taules i 8 barbacoes dividides per la pista forestal; 4 i 4 per costat. Tan les taules com les barbacoes estan cobertes, fet que s'agrairà durant el bon temps.

El costat inferior de la zona té les taules en filera i queda una zona central per jugar o el què es vulgui.





Les barbacoes no tenen graelles, tingue-ho en compte.


La part superior de l'àrea recreativa té les taules de forma aleatòria i està en una zona de gespa.






Hi ha dos banys, quan hi vam ser estaven tancats, però suposo que si demanes la clau al refugi que està al costat te la donaran. També hi ha Font.



Més fotos de la zona:








Com he comentat està al costat del Santuari de Gresolet que té un refugi al costat i un petit jardí botànic molt bonic.





Sembla que si es demana es pot fer acampada.


Nosaltres vam anar des de Saldes i vam tornar per Gisclareny; la veritat és que a l'anar per Saldes els paisatges són fantàstics perquè hi ha molt bones vistes del Pedraforca i la pista forestal va pel costat d'una riera. La tornada per Gisclareny (des d'on també es pot gaudir del Pedraforca) va tenir algún tros que ens va costar perquè feia força pujada i la pista estava plena de pedretes petites que feien relliscar el cotxe.

Situació:


Accés des de Saldes: un cop passat Maçaners (Saldes) s'ha de seguir direcció Saldes, quan passeu una benzinera que us quedarà a l'esquerra estigueu atents, perquè just abans de passar el viaducte hi ha una desviació a la dreta on està anunciat. Aquí comença la pista forestal d'uns 7 kilómetres.



Accés des de Gisclareny: s'ha de passar el poble i anar fins que s'acaba la carretera on hi ha un aparcament, s'ha d'agafar la pista forestal que surt de l'esquerra. De camí fins a Gresolet es passa per una altra zona de pícnic amb barbacoes (2 taules i 4 barbacoes) al Coll de Bauma que podeu trobar al bloc.



Al bloc hi ha 2 zones de pícnic més del municipi de Saldes:



Què visitar?

Saldes:


Gisclareny:

Berguedà:


2 comentaris:

  1. Que mac es veu el Pedraforca desde Gosol un lloc maravellos ¡¡¡¡

    ResponElimina
  2. El Pedraforca té quelcom especial, a mi veure'l em recarrega les piles. No vam arribar fins a Gòsol, vam agafar una desviació un bon tros abans; però tenim moltes ganes d'anar-hi.

    ResponElimina