diumenge, 28 de juny del 2020

Àrea de pícnic de la Font de la Llusada, Borredà, Berguedà

Inspirats en el bloc de fons de la web Encos hem estat en aquesta petita, fresca i agradable àrea de pícnic a les afores de Borredà. S'hi arriba caminant. Les fotos són d'aquest matí.
Consta de 2 taules de pedra  ubicades a dos nivells. Una taula està al costat mateix de la font i té 2 bancs, és un pel baixa però   no està malament; l'altra taula està per sota i té un sol banc correder al llarg de la pared. Les 2 taules tenen ombra. La font és bonica, té un cartell amb el nom i té grabat 1906. L'espai és reduit i no hi ha espai per córrer.









La taula de sota:



Al costat de la font hi han unes escales que porten a un camí cap al poble.

Situació:


Coordenades de GPS:  42° 8'21.47"N    1°59'46.08"E

Accés: S'hi pot anar des del poble i des de la carretera, nosaltres hi hem anat des de la carretera. Si veniu de Berga o Vilada quan arribeu a Borredà heu de creuar el poble seguint la carretera fins que trobareu una desviació cap a Sant Jaume de Frontanyà, la preneu i poc després, a uns 500 metres hi ha un caminet que surt de l'esquerra de la carretera, costa veure-ho, però hi ha 2 cartells de fusta que anuncien el poble i la font. Just al costat hi ha un petit espai per deixar el cotxe, nosaltres ens ho hem passat de llarg i l'hem deixat uns 300 metres més amunt.
Al Google Earth no es veuen els cartells perquè són imatges antigues

És un petit corriol en baixada fins a la riera, la creueu i el corriol torna a pujar, en total són uns 200 metres i ja trobareu la taula de sota, la font i l'altra taula estan 10 metres més amunt.






Nosaltres hem trobat pel camí una cria de serp blanca, feia uns 20cms. Són inofensises, però no se les ha de molestar ni tocar.




Què visitar?

Borredà:

Si esteu a Borredà no deixeu de visitar el Gorg del Salt i la riera de Mergançol, aquest estiu amb el tema del Coronavirus no està permès el bany a cap riu, riera,torrent del municipi; però són bonics de veure.






Berguedà: 





8 comentaris:

  1. Sembla un lloc bonic, bona feina Marta, salut.

    ResponElimina
  2. Home! Quantes vegades he anat a buscar aigua a la Llosada! Quan fa molta calor, sempre és bon refugi!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep Oriol,
      Aquesta no me l'havies xivat doncs.... :)
      Sí, és un indret molt fresc i tranquil.

      Elimina
    2. Ostres, és ben cert! No hi havia pas caigut amb aquesta, i la veritat, que és un indret dels més frescos que hi ha!

      Elimina
  3. M'agradat trobar aquest bloc.
    Jo anava a estiuejar a Borradà a principis dels anys cinquanta.
    Llavors tenia sis o set anys.
    M'estava al convent de les monges i quan anavem a la font de la Llosada cantavem una cançó i buscant la lletra he trobat les vostres fotografies i m'ha fet molta il·lusió.
    Salut i sort.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! Moltes gràcies pel missatge. M'alegro que t'hagi agradat trobar les fotos d'aquesta font que forma part dels teus records d'infantesa; quina història més bonica.
      Salut i sort per tu també!

      Elimina