diumenge, 7 d’agost del 2016

Àrea de pícnic Llac de Tumí, Vallcebre, Berguedà

Aquesta zona me la va recomanar un seguidor del Facebook fa molt temps, no he aconseguit trobar el missatge per possar-ne el nom, em sap greu; si ho llegeixes si us plau recorda'm qui ets.
Tranquila àrea de pícnic però molt solellada per venir en el cop de la calor, no hi ha ombres. S'hi arriba per la carretera que va de Vallcebre a Coll de Pradell, seguint les indicacions cap a Saldes.

NOVEMBRE 2019: Hi hem estat de nou i està igual, han afegit un cartell que us possaré més avall.
Hi ha 4 taules de fusta en una explanada, com us he dit no hi ha cap ombra. Les vistes al voltant són magnífiques.








A la zona de les taules hi ha una font i jocs infantils.





El llac queda a uns 40 metres de les taules, es tracte d'un llac artificial creat a arrel de les explotacions mineres de la zona, que es van clausura als anys 80. L'interès no està nomès en el llac, sinó en què és un jaciment paleontològic i geològic, en una de les parets del llac hi han petjades fossilitzades de dinosaure; la veritat costa molt veure-les a la distància. I si us interesa la geologia us intereseran les parets del llac.
Al poble ens van dir que ells s'hi banyen, però que s'ha de tenir en compte que la part central és molt profunda i és sota la vostra responsabilitat, perquè no hi ha cap tipus de socorrista.



les 2 fotos noves:


















Nov.'16: Us posso l'enllaç d'un video d'en Josep Balius que ha estat aquí recentment:



Podreu deixar el cotxe en una àrea d'aparcament que hi ha entre el llac i les taules.

Si us interesa el tema paleontològic podeu aner fins al jaciment de Fumanya (de pagament) on podreu veure les petjades de més a prop i també teniu molt a prop la mina de Tumi.

Venint de Vallcebre hi ha un quiosc que és per fer activitats per la zona, com escalada i temes així, a més tenen una taula de pícnic i podeu arribar-vos a un mirador.

Si busqueu taules amb ombra o barbacoes, al costat de l'Ajuntament de Vallcebre hi ha un espai fantàstic, us en parlaré un altre dia.


Situació:

Accés:  Un cop a Vallcebre, heu de sortir per l'oest, on hi ha l'Ajuntament i seguir la carretera principal.
 Trobareu una desviació cap a Fígols i Fumanya, vosaltres seguiu recta cap a Saldes i el Coll de Pradell.

 Uns 300 metres més amunt trobareu una bifurcació sense indicadors, heu d'anar cap a la dreta, quan arribeu a la bifurcació ja veureu el llac davant.
 Al girar a la dreta trobareu el llac a l'esquerra i les taules a la dreta



Què visitar?

Vallcebre: 


Berguedà:

10 comentaris:

  1. Molt interessant Marta.
    Al setembre torno a Vellcebre a fer ferrades i visitar el jaciment de petjades de dinosaures.
    La teva informació m'hanirà molt bé :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Daniel. Si voleu ombra per dinar millor aneu al costat de l'Ajuntament; però aquest indret és bonic de visitar.

      Elimina
  2. Bon reportatge Marta, aquesta zona no la tinc visitada, ara amb la teva informació no trigaré gaire en anar-hi. Gracies i salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Josep! Nosaltres tampoc ho coneixiem i ens queda molta cosa per veure. Ens van dir que tenen a prop uns gorgs on banyar-se, per si vols preguntar i fer-ne fotos.
      Una abraçada!

      Elimina
  3. Un lloc molt interesant i molt autentic tan amb les construccions de les atraccioóns com amb el seu entorn molt bon reportage Marta una abraçada !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Cinto! Si, és molt interessant i bonic.
      Una abraçada!

      Elimina
  4. Gracies per publicar el meu vídeo, me'n alegro que serveixi per completar el teu bloc. Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu Josep! El video és fantàstic i ho ilustra molt bé.
      Una abraçada

      Elimina
  5. El juliol de 2021 la font està trencada, i hi ha un servei de lloguer de kanoes al llac (també ho gestionen els mateixos que els del punt d'informació que comentes, https://www.espaiactiuvallcebre.cat/lloguer-de-material-2/ )

    Gràcies pel blog!
    Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola de nou Ermengol. L'àrea de pícnic ja estava força deixada i la font juraria que ja estava espatllada. Potser em confonc pq hi hem estat varis cops. Gràcies per l'informació!

      Elimina