diumenge, 17 d’abril del 2016

Zona de pícnic del Camí de les Mines, El Pla de Sant Tirs, Alt Urgell

Zona de pícnic tranquila i apartada en un indret interessant.S'hi arriba per una pista forestal que surt d'una altra pista forestal que va del Pla de Sant Tirs a tocar de Montferrer que conformen el Camí Natural de les Mines de Ribera de Urgellet. Hi vam venir de casualitat perquè vam tenir que parar per un mareig d'una de les meves filles i un bon home que vam conèixer ens la va recomanar; desconeixiem la ruta i crec que és per tenir-la en compte.
Consta de 4 taules de fusta i 4 bancs. És molt ombrívola i hi ha prou espai per jugar. Té la pista forestal al costat, però crec que és molt poc transitada.









L'encant de venir fins aquí és perquè la zona de pícnic està en el camí d'unes antigues mines de carbó que van funcionar des dels anys 20 fins als anys 50. A 20 metres de les taules hi ha la reta de 2 edificis i un flafó informatiu.


El camí on es troben les taules segueix uns 2 km. més tot seguint el que era el recorregut de les vagonetes. Al final hi ha una altra zona de pícnic, el camí fins allà sembla bo i ample. Podreu deixar el cotxe sense problemes perquè en aquest punt la pista s'eixample molt.

Com us he dit aquesta està en una pista forestal que surt d'una altra, aquesta inicial si la feu sencera són aproximadament uns 17km per la muntanya, pel camí trobareu 2 o 3 zones més de pícnic i un parell de miradors. La veritat és que m'hagués agradat fer-ho tot, però tinc un problema amb les carreteres de muntanya estretes i em va fer recular; hem passat per carreteres pitjors, però he agafat fòbia a aquests tipus de carretera i les evito. Però si no teniu aquest problema us recomano fer-la, té una pinta fantàstica.
Situació:
Accés: Venint per la C-14 sentit nord, creuareu el Pla de Sant Tirs, després de la parada d'autobus haureu d'agafar la primera desviació a la dreta.


Heu d'agafar el camí de l'esquerra cap a Freitia.
 Al cap de pocs metres veureu a la dreta l'inici del Camí Natural amb el plafó explicatiu.
Seguiu el camí fins que en un revolt cap a la dreta veureu una desviació a l'esquerra amb petits indicadors. L'heu de pendre i en uns 500 metres arribareu a la zona de pícnic.
Què visitar?

El Pla de Sant Tirs:
Ho sento no n'he trobat web.

Alt Urgell:

2 comentaris:

  1. Impresionant els llocs que coneixes una bona troballa amb aquest lloc molt bon reportage !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Cinto, doncs tu no et quedes curt, que ens en mostres cada un..
      Una abaraçada,

      Elimina