diumenge, 21 de febrer del 2016

Zona de lleure Font Bordonera, Organyà, Alt Urgell

Inspirats en el bloc Fonts Naturals, aigua i muntanya hem estat a aquesta bona zona de pícnic a les afores d'Organyà. S'hi arriba per una carretera asfaltada que surt de la carretera que porta al Pujalt de Cabó.
Zona de pícnic molt gran amb un total de 20  taules repartides en 2 zones:

A- Zona font: La font que li dóna nom es on neix el riu Fontanet, al costat mateix del naixement hi ha 4 taules metáliques, baixant per unes escales trobarem 3 taules més. L'accés a la font es va arreglar l'any 91. És un indret bonic i tranquil, menys quan hi fan l'aplec pel dilluns de Pasqua Florida.















B- Zona barbacoes: aquest és un espai gran i allargat amb 13 taules de diferents tamanys, algunes de pedra i algunes metáliques. Algunes són molt baixetes i no semblen molt còmodes. Recordeu portar mantes o tavalloles per aïllar-vos del fred si veniu fora del bon temps. Sembla un lloc força fresc i ombrejat per venir  durant l'epoca de calor. Hi ha 8 barbacoes i banys, no gaire nets... El de dones li havien arrencat la tassa. També hi ha una petita font.














La caseta dels banys


 La zona de pícnic està als peus d'una muntanya, és zona de bultors, nosaltres n'hem vist uns quants, però amb la càmara es veuren molt lluny; en directe són més identificables.



Té una petita zona d'aparcament.



Situació:

Accés: Des de la carretera que creua la població hem de pendre la desviació cap a Cabó, que és l'Avinguda Santa Fe. La desviació està a l'acera del davant d'una oficina de Catalunya Caixa.


 Seguiu aquest carrer fins la sortida del poble
 Un cop fora del poble seguiu la carretera fins que aproximadament a uns 500 metres trobareu una desviació a l'esquerra on ja està indicada la font.

A partir d'aquí heu de seguir la carretera, que és asfaltada, durant 4 km fins que trobareu l'entrada a l'aparcament a l'esquerra.

Què visitar?

Organyà: poble famós per les Homilies d'Organyà (primer escrit en català). Vam trobar el punt d'informació tancat (un dissabte al matí) així que ens vam quedar amb les ganes de saber què més veure pels voltants, després a la web hem vist que hi ha un gorg del mateix riu Fontanet on es pot arribar força fàcilment.

Alt Urgell:
Sant Climent de Coll de Nargó

8 comentaris:

  1. Un lloc molt acullidor i molt important amb el rierol ostra llastima de la distancia que ens separa molt bon reportage una abraçada !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Cinto. Si, és un lloc molt agradable i amb encant. Però el rierol no té molt bon accés, a part de la zona del naixement; tot i així hi organitzen excursions de barranquisme. Hi ha un gorg amb un salt riu avall, s'hi accedeix des d'un altre camí, però ho vaig descobrir al tornar al mirar la web. Vam trobar varies oficines d'informació turística tancades per l'Alt Urgell, no ho vam entendre perquè era cap de setmana.
      Una abraçada,

      Elimina
  2. Bon reportatge Marta, sembla un lloc força acollidor i per passar-hi una bona estona. El dissabte vaig ser a dues del les teves zones de pícnic: la de Aigua Freda (Begur) hi tocava l'ombra i varem anar a la de les Masies de Pals, aquella mai em falla. Una abraçada i endavant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Josep. Si que és acolllidor si, sobretot el raconet del naixement del riu, té molt encant tot.
      Quina llàstima que a Aiguafreda no hi toqués el sol, perquè té tan bones vistes i ara sense gent deu ser més bonic.
      Una abraçada,

      Elimina
  3. Gràcies Marta, ens va encantar i vam passar un gan dia d´aniversari fent una paella en familia gràcies a tú. Segeix així. Fins aviat. Nacho.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Nacho,
      Moltes gràcies pel missatge! Fa il • lusió rebre'ls I saber que el bloc és útil. M'alegro molt que us agradés I hi passéssiu un fantastic dia en familia. Fins aviat,

      Elimina
  4. Bones ens agradaria anar-hi amb els amics pero tincs dos consultes, es pot plantar la tenda de campanya? Es pot fer foc?

    ResponElimina
  5. Hauries de parlar amb l'Ajuntament corresponent per l'acampada pq quan hi vam ser no hi havia cap cartell que en parlés. Les barbacoes hi són, pots confirmar amb l'Ajuntament per si estan precintades per perill d'incendi. Sento no ajudar-te més...

    ResponElimina