diumenge, 31 de gener del 2016

Zona de pícnic de l'Ermita de Sant Vicenç, Concabella, Segarra

Bona i tranquila zona de pícnic de pas en un punt de Memòria Històrica al terme municipal de Concabella. Està a la carretera L-304 que va de Concabella a Les Pallargues.
Consta de 3 taules de fusta a un lateral de l'ermita.  Hi ha espai per jugar, però la considero de pas perquè té la carretera al costat; però és un bon lloc per parar a dinar si esteu fent per exemple la ruta dels Castells del Sió.





L'ermita de Sant Vicenç, que vam trobar tancada, és un monument de Memòria Històrica perquè durant el 38 va servir d'espai de "Reclusió i pernoctació" de presos de la Guerra Civil com indica un cartell a la pared i varis panells informatius.










Des d'aquí es veu el Castell de Ratera que està a escasos 500 metres, pertany a la ruta dels Castells del Sió. Val la pena acostar-vos-hi, tot i que no es pot visitar l'interior.



Situació:


Accés: Si veniu per la A-2 heu de pendre la sortida 507 cap a Guissona i seguir les indicacions cap a Guissona fins que trobeu la desviació cap a Concabella.

 Quan trobeu la desviació cap a Concabella (a la dreta) vosaltres heu d'anar cap a l'esquerra, cap a Agramunt.
A pocs metres de la desviació ja veureu l'ermita.
 Al costat podreu deixar el cotxe.

Què visitar:

Concabella: on hi ha el castell i el centre d'Interpretació dels Castells de Sió

Segarra: 

2 comentaris:

  1. Molt bon Reportage Marta crec que a part del bloc podries fer una guia seria un exit amb la informacio que has reunit des de que vas començar seria unica una abraçada !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Cinto! No ho descarto en el futur, però per ara encara en falten moltes.
      Una abraçada!

      Elimina