diumenge, 16 d’agost del 2015

Àrea recreativa Plana Rodona, Berga, Berguedà

Fantàstica zona de pícnic en plena Serra d'Ensija /Rasos de Peguera, al terme municipal de Berga. S'hi arriba per una pista forestal que s'agafa a la carretera que porta a les pistes d'esqui de Rasos de Peguera.
Consta de 8 taules de fusta i 3 blocs amb 2 barbacoes cada un (heu de portar les  graelles). Les taules estan molt separades entre si, a més hi ha moltes ombres; tot i que aquí refresca (inclus avui 16 d'agost) i s'agraeix una mica de solet.














Hi ha molt espai per jugar, però vigileu on trepitgeu perquè hi ha molts excrements de vaques, avui han aparegut a mitg dinar.









Hi ha un petit refugi amb 2 estances, a dintre hi ha una llar de foc i bancs.




Hi ha una basa que és una reserva d'aigua, no es pot utilitzar.

La zona d'aparcament és petita i la zona de pícnic freqüentada, així que la gent deixa el cotxe al costat de la carretera. Les taules no s'han omplert, però si voleu venir us recomano venir aviat. Amb el Google Earth hem vist que una mica més amunt hi ha un espai més gran per aparcar.



Situació:
Accés: Venint per la C-16 direcció nord (que aquí es converteix en la E-9), passareu dues sortides a Berga (Berga Sud i Berga Centre), la següent és la que heu de pendre, anuncia el Santuari de Queralt i les pistes d'esquí de Rasos de Peguera.

Heu de seguir les indicacions cap al Santuari i les pistes d'esqui; fins que després de la zona de pícnic  de la Font Negra i del restaurant del mateix nom trobareu la desviació cap a les pistes d'esqui de Rasos de Peguera, l'heu de pendre.

A partir d'aquí heu d'estar atents a les indicacions cap al mirador de la Figuerassa. Al cap d'un parell de corbes trobareu un indicador que la desviació està a 150 metres, és una desviació en angle quasi de 180 graus, així que de lluny no es veu gaire.



A partir d'aquí és una pista forestal de condicions força bones i ample. Les vistes són senzillament espectaculars. Fins a la zona de pícnic són uns 5km; si ha plogut molt no us ho recomano perquè es deu engangar molt.




 Heu de seguir la pista forestal uns 3km fins que trobareu una bifurcació cap a Cercs o cap al mirador de la Figuerassa i l'àrea recreativa. Hi ha una barrera per evitar el pas de les vaques, hi podeu passar directament amb el cotxe perquè al tocar-ho es mou.

Heu de seguir uns 2 km. més fins que trobareu la zona de pícnic a la dreta.

Què visitar?

Mirador de la Figuerassa, queda 3 km més amunt de la zona de pícnic; nosaltres avui teniem pressa i no hem pujat però us ho recomano, perquè he vist fotos fetes des d'aquí i les vistes són fabuloses.

Santuari de Queralt:
 Berga:

Berguedà:

10 comentaris:

  1. Molt bon lloc Marta sembla i habia molta gent la setmana passada vaig estar altre cop a Sant Salvador de la Vadella ja que el monestir esta sensa aigua molt bonic tot el Bergada molt bon reportage una abraçada !!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Cinto. Jo quan més vaig al Berguedà més m'agrada, cada carretera et porta a un paisatge preciós...

      Elimina
  2. Molt bon lloc Marta, l'altre dia vaig passar per el desviament del mirador i vaig pensar de un dia acostar-mi, després de veure el teu reportatge de ben segur que ho faré, gracies per la informació, bon reportatge i una forta abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Josep. Nosaltres ens vam quedar amb les ganes, però diumenge era el dia que ja tornàvem cap a casa i no ho vam voler allargar, perquè si hi puges és per disfrutar-ho, no per veure-ho a correr cuita. Segur que hi tornem.
      Un abraçada!

      Elimina
  3. Molt maca aquesta àrea de pícnic.
    Me l'apunto perquè tinc alguna sortida pensada per la zona i podria visitar-la.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Daniel. Ja tinc ganes de veure la sortida.

      Elimina
  4. Hola alguien me podría decir si me podría llevar a mi perro? Y en caso afirmativo si hace falta bozal

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola,
      Cuando nosotros estuvimos (2015) no había ningún cartel al respecto; por lo que se entiende que si pero atado, ten en cuenta que por la zona de pícnic se pasean vacas, no puede ir el perro suelto; el tema del bozal no lo sé. Puedes hablar con el ayuntamiento de Berga y te podrán informar adecuadamente para evitar sorpresas.

      Elimina
  5. Hola, sabeu si es pot fer acampada lliure amb tendes per una nit? es bon lloc?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Oriol,
      Quan hi vam ser el 2015 no hi havia cartells que diguéssin res del tema d'acampar; jo de tu ho consultaría amb l'Ajuntament de Berga per estar segur de si hi podeu acampar. No he fet mai acampada lliure, així que no sé dir-te si és un bon lloc per fer-ho, però l'espai és preciós.

      Elimina