dimarts, 14 de gener del 2014

Àrea recreativa Els Pins, Sant Privat d'en Bas, Garrotxa

En el municipi de Sant Privat d'en Bas es troba aquesta genial àrea de pícnic també coneguda com el Pla d'en Xurri. S'hi arriba seguint la carretera que porta a Sant Privat, un cop passat el poble seguim més o menys 1 km. i trobarem una desviació senyalitzada de l'àrea recreativa.

Juliol 2020:  Degut al Covid-19 aquest estiu les barbacoes estaran precintades, la guixeta i els banys tancats, hi haurà aforament limitat i l'aparcament serà de pagament (2€ les motos, 5€ els cotxes i 7€ les furgonetes). Més informació: https://www.elgarrotxi.cat/larea-recreativa-dels-pins-can-xurri-a-sant-privat-den-bas-sera-daforament-limitat-i-de-pagament-a-partir-de-l1-de-juliol/

El 2017 una usuaria ens va dir que aquell estiu havia estat molt brut i descuidat, no sabem com estarà des d'aleshores.


Hi han aproximadament una dotzena de taules disperses per tota l'àrea, que és gran.

Hi ha un bar i serveis. No estaven oberts, ni el bar ni els banys. Segons el cartell s'ha de pagar 1,00€ per persona per gaudir de l'àrea que després serveix pel manteniment. Imaginem que el bar i els banys deuen obrir de cara al bon temps.
Hi hem tornat a anar al juliol del 2015 i us confirmo que el bar i els banys obren de cara al bon temps. Es paga 1,00€ pels majors de 16 anys. Quan hi ha servei de bar l'accés a la zona està tancat per una cadena, l'horari d'obertura és de 11:00 a 20:00h (en vers de les 10:00 que possa al cartell fotografiat el 2014)



Tot i que no es veu bé, el cartell fa referència als gossos
 Hi ha un bloc amb 7 barbacoes i al final de la zona hi ha una font.


El lloc és molt bonic i agradable, hi ha molt espai per jugar.


La zona d'aparcament és gran per les taules que hi ha, però el diumenge estava força ple pels que hi erem menjant. Com que a la zona hi ha moltes bones passejades per fer, la gent deu aprofitar aquest aparcament per deixar el cotxe  i anar a caminar. Així que imaginem que de cara al bon temps pot estar molt ple.
Juliol'15: la cadena de l'accés (nomès hi és durant el bon temps quan el bar obre) obre a les 11:00, però la gent que ja ho sap segueixen carretera amunt i deixen el cotxe al costat de la carretera i agafen taula. Nosaltres que vam arribar els primers i esperavem l'obertura de la cadena, vam enviar les filles (que ja són grans) a reservar una taula, i sort que ho vam fer, perquè quan vam entrar amb el cotxe ja no quedaven taules. Si voleu venir a l'estiu veniu aviat i envieu algú a reservar taula, s'omple moltíssim.

Des de la zona de pícnic s'accedeix al riu Gurn que està allà mateix, de fet des de la zona de les taules és sent el soroll de l'aigua saltar. Hi ha 2 gorges a 3 minuts des de la font aptes per al bany, però a més riu amunt hi ha més gorges i si teniu ganes de caminar una mica es pot arribar al salt de Sallent que és molt espectacular, però nosaltres no hi vam anar.






Localització:


Què visitar?

Sant Privat d'en Bas




Vall d'en Bas:


La Garrotxa:





17 comentaris:

  1. Hola Marta en primer lloc esti encantat de tenir contacte amb tu i ser seguidor e estat mirant una mica i aquest lloc me encanta es coneix tambe com el Pla de en Xurri en el teves fotso es veu be si no me equivoco el salt del gotllo que el tinc pendent i vaig anar fa tres setmanes i me vaig equivocar de salt :-( be coses que pasen soposo que aviat podre tornar hi ja ire inspeccionat el teu bloc i tens llocs molt interesats be fins aviat una abraçada ¡¡¡

    ResponElimina
  2. Hola Cinto, moltes gràces. Jo també estic encantada de tenir contacte amb tu; ahir vaig descubrir el teu bloc que em va agradar molt, també l'aniré mirant perquè hi tens molta feina feta. Tens raó amb l'ho del Pla d'en Xurri, ho afegiré al texte. Jo no conec els noms dels salts i els gorgs, no ho domino; però m'encanten.
    Fins aviat!

    ResponElimina
  3. Hola Marta,
    Som La Dolors i el Xavier, responsables aquest estiu de l'Àrea Recreativa dels Pins. Ens ha encantat la teva entrada i el teu bloc en general! Bona feina! L'hem conegut gràcies a una dona que va voler visitar aquest entorn que tu tan bé has descrit. Nosaltres l'intentem cuidar amb respecte perquè tothom pugui gaudir-lo com es mereix. Ara l'ambient és més estival i animat! Us invitem a tornar a passar per allà i gaudir d'una bona experiència amb totes les instal·lacions en marxa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Dolors i Xavier,
      Moltes gràcies pel missatge i per l'invitació a tornar. La veritat és que el lloc ens va encantar; però fugim bastant dels llocs freqüentats i em temo que a l'estiu ho deu ser força; però l'al·licient de banyar-se als gorgs és temptador.
      Des de quan i fins quan tindrem els serveis oberts? Perquè així ho actualitzaré al bloc; i la tarifa d'1 € segueix sent correcte?
      Moltes gràcies de nou!

      Elimina
  4. Hola Dolors i Xavier,
    M'agradaria saber si el bar obre cada dia a l'agost i si pot dinar?
    Moltes gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Teixi,
      A través del meu bloc no podràs contactar amb ells, perquè m'escrius a mi. Crec que si que a l'agost obren cada dia, però no t'ho puc assegurar. Tampoc sé dir-te si fan dinars. Em sap greu...

      Elimina
  5. Hola bona tarda. Voldria saber si esta obert per els propers caps de setmana i si s'ha de reservar taula, o trucar al ajuntament ect..moltes gracies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carles,
      Perdona qye no hagi respos abans, no havia vist el missatge.
      Que jo sàpiga a l'hivern l'accés és lliure; peró no hi ha servei de bar ni banys. Nosaltres el primer cop Que hi vam anar va ser un mes de gener.
      Salutacions,

      Elimina
  6. Bones, només volia comentar que, veient les teves notes, vam voler anar a passar el dia i la nostra impressió va ser molt desfavorable: brutícia per tot arreu, la persona que portava el bar tenia música ska a tot volum, pudor de porros, excrements de gossos per tot arreu, botellins de cervessa, llauned i plàstics per tot arreu, inclús dins del riu.... Una llàstima!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola,
      Mare meva! Quin horror! Deuen haver canviat de responsables del bar. Nosaltres hi vam ser fa dos anys a l'estiu, hi havia molta gent i soroll, però estava net. El què expliques és inadmissible, què fort! I a més el riu? M'entristeix molt. ..

      Elimina
  7. Hola Marta,

    El passat dijous sant, concretament el 18 d'abril, passant de camí cap a la Garrotxa vam voler parar a dinar en aquesta zona de pícnic. La nostra sorpresa va ser que el camí d'accés es trobava tancat amb una cadena, per la qual cosa vam haver de fer mitja volta. Ara m'he aturat a llegir els comentaris i m'he quedat esgarrifat. No sé si l'accés estava tancat temporalment o que degut a la degradació que es descriu més amunt han decidit tancar la paradeta de manera indefinida.

    Ho comento per si algú va amb la idea de passar per allà que vagi amb compte i pregunti abans a l'ajuntament per no haver de veure's en la mateixa situació.

    Enhorabona pel bloc, Marta! I gràcies per la vostra tasca de difusió.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola David,
      Gràcies pel missatge; la veritat és que em sorprèn que estigués l'accés tancat, perquè en principi nomès ho feien en temporada d'estiu i fora d'horaris del bar. He mirat a la web de l'Ajuntament de la Vall d'en Bas i no possa res que estigui tancat, contactaré amb ells per saber com està el tema.
      Moltes gràcies també per les teves paraules, m'alegro que el bloc us sigui útil. Gràcies per seguir-nos!

      Elimina
  8. Hola!!!
    Moltes gràcies per tota la informació sobre l'àrea de pícnic dels Pins.
    Nosaltres hem estat avui amb 2 nens petits i un gos. Al ser febrer no estaba obert el Bar ni els lavabos però l'àrea de pícnic si. I és un lloc preciòs🧡 Estava tot net i ben cuidat. Amb els peques hem caminat fins al Gorg que hi ha al costat. Suposem que al estiu deu estar super ple perquè el lloc és de fàcil accés i molt bonic. Un cop més moltes gràcies per la informació que ens has facilitat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Moltes gràcies pel missatge. M'alegro molt que us hagi agradat i que ho hagueu trobat net; esperem que a l'estiu també es mantingui.
      Gràcies a vosaltres per seguir-nos.

      Elimina
  9. Bon dia!!
    Algu em podria informar si esta obert i es pot anar menjar??? Voldriem anar a passar el dia. Gracies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia,
      Hauries de parlar amb l'Ajuntament per saber si està obert al públic; el bar normalment nomès obre a l'estiu, però es podien utilitzar les taules tot l'any. De fet al febrer va escriure un usuari que hi havia estat.

      Elimina
    2. A la web de l'Ajuntament consta com que obre tot l'any i com et deia durant l'estiu hi ha el bar. Si nomès vols l'àrea de pícnic si que ho trobaràs obert, si vols que hi hagi el bar hauràs de consultar quan comença el quiosc.

      Elimina