diumenge, 10 d’abril de 2016

Zona de pícnic de les Antigues Escoles, Viladomiu Nou (Gironella), Berguedà

Seguint la recomanació de la Montserrat (perdona però no sé el teu cognom), seguidoraa del bloc, hem estat en aquesta petita zona de pícnic a l'antiga colonia industrial de Viladomiu nou. Està al costat de les antigues escoles i a tocar de la Torre de l'Amo.
La zona de pícnic no està malament però queda al lateral de les escoles i una part al darrera on hi han els aparells dels aires acondicionats de les escoles, això li dona una imatge més descuidada.
Consta de 2 taules dobles i 2 barbacoes.
Davant la zona de pícnic hi ha 4 pistes de petanca i una zona d'aparcament. Aquí la petanca se la prenen molt seriosament, organitzen tornejos i tenen marcadors.Les Antigues Escoles
 Viladomiu Nou m'ha agradat molt; té l'encant de formar part de la nostra historia tot i que pels treballadors de la colònia va tenir que ser molt dur.  A 20 metres de les zones de les taules hi ha la Torre de l'Amo que ara és un punt d'informació i l'antiga casa senyorial es pot visitar si es concerta una visita; en una de les fotos trobareu el teléfon on trucar per concertar una visita.
La colonia manté l'estructura característica; actualment hi viu gent i és un indret molt agradable. Davant l'església hi ha una pista de bàsquet i un petit parc infantil a més d'un passeig amb molt bones vistes.


Les referències al passat industrial estan molt presents.


Viladomiu Vell des de Viladomiu Nou

Situació: 
Accés: Venint per la C-16 heu de pendre la sortida a Gironella Sud. 
Tan si veniu del nord com del sud trobareu una rotonda on tindreu Viladomiu Nou anunciat, preneu aquesta desviació.

 Després de la desviació cap a Viladomiu Vell trobareu la desviació cap a Viladomiu Nou, però nomès possa Viladomiu, la preneu.

Passareu per la parada de bus a l'entrda de la colónia, seguiiu recte passant per davant de l'església i  baixeu fins a la Torre de l'Amo, a la dreta hi ha la zona d'aparcament i les taules.

 Què visitar?

Gironella:

Berguedà:

2 comentaris:

  1. Molt maco aquest indret sobre tot el que me encanta es Gironella sera questio de anar hi molt bon reportage Marta !!

    ResponElimina